Fulkaan Theater

is vol; aanmelden niet meer mogelijk

Jij bent gespot! 
Jou docent en regisseur heeft je opgegeven voor de Fulkaan Simmerakademy, omdat jij een theatertalent bent!  In de laatste week van de zomervakantie: 28 augustus t/m 2 september 2017 kun je een week lang masterclasses volgen van inspirerende professionals.

Wat is fulkaan? 
fulkaan is een project van Keunstwurk en biedt nieuwe kansen voor jonge Friese musici en theaterspelers. Doel is om talent te stimuleren en te ontwikkelen. Afgelopen jaren deed fulkaan dit voor muziek, nu ook voor theater! Fulkaan is voor jongeren tussen de 12 en 20 jaar oud met een passie voor theater, die al de nodige ervaring hebben met theaterspelen en zich hier graag verder in willen ontwikkelen. 

De masterclasses

Hidde Simons - camera acteren en regisseren
Film- en televisieregisseur van o.a. de videoclip 'Er zijn weer dingen' van de Jeugd van Tegenwoordig en acteercoach bij series als 'Vrijland'. Hij geeft tijdens fulkaan een masterclass camera acteren en regisseren.

Wendy Viel - Viewpoints
Coördinator en docent aan de Jeugdtheaterschool in Leeuwarden en docent drama aan de SG Ubbo Emmius. Zij geeft tijdens fulkaan een masterclass in viewpoints. Viewpoints zijn fysieke groeps-improvisaties. Je gaat bij deze workshops vanuit beweging met de gehele groep improviseren. We gaan daarbij werken aan ensemblespel, waarbij je antwoord zal krijgen op de volgende vragen: Hoe stel ik me als speler op in een ensemble? Hoe zorg ik ervoor dat ik me bewust blijf van mezelf in de ruimte, maar ook van mijn tegenspelers? Hoe kan ik de focus pakken en hoe kan ik de focus aan iemand anders geven?Je leert om op de vloer open te staan voor je tegenspelers en op hun spelaanbod te reageren, maar ook om zelf het initiatief te nemen.

Akkemei van der Veen - Stemtraining
Stemdocent bij Meeuw|Jonge Theatermakers. Afgestudeerd aan de opleiding Docent Theater aan de NHL Hogeschool. Volgde cursussen bij  de Estill Voice Training in Enschede en bij Enrique Pardo bij het Roy Hart Theatre in Frankrijk. In haar workshop leer je hoe je lichaam en je stem zich verhouden tot de ruimte, de muziek en tot andere personen en hoe je stem transformeert wanneer de context veranderd en wat dit vervolgens voor uitwerking heeft op de betekenis van de monoloog.

Janneke de Haan - Crossover muziektheater
Theaterregisseur Janneke de Haan studeerde aan de Theaterschool in Amsterdam, maakte voorstellingen bij o.a. Meeuw|Jonge Theatermakers en Theater Sonnevank, geeft ieder jaar les bij Buitenkunst en heeft haar eigen Stichting Haring & Hummus voor community art projecten met vluchtelingen en hun Nederlandse buren. Zij werkt de hele week met jullie aan een crossover presentatie, waarbij spelers, zangers en muzikanten samenwerken.

Tijdsplanning
Maandag 28 augustus                  9:30 tot 17:30 uur
Dinsdag 29 augustus                   9:30 tot 17:30 uur
Woensdag 30 augustus               rustdag
Donderdag 31 augustus              9:30 tot 17:30 uur
Vrijdag 1 september                      9:30 tot 17:30 uur
Zaterdag 2 september                  9:30 tot 17:30 uur

Locatie
Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL Drachten

Kosten
Deelname aan de Fulkaan Simmer Akademy kost €  75,-- per persoon. 

Aanmelden
Je kunt je tot 31 juli aanmelden. Voor vragen kun je mailen naar theater@keunstwurk.nl
Wil je meedoen, maar heb je geen uitnodiging gekregen? Vraag dan aan je docent of regisseur om jou naam aan ons door te geven!

Meer informatie over Fulkaan en facebook