Cursus Aspirant Dirigent

Ben je een beginnend dirigent, gericht op HaFaBra-orkesten en slagwerkgroepen (gestemd en ongestemd), of wil je dat graag worden? Tijdens de cursus Aspirant Dirigent leer je alles wat er komt kijken bij het dirigeren: van het leiden van een repetitie tot het begrijpen van verschillende soorten partituren. De cursus start op 8 januari 2018: schrijf je in!

Heb je nog geen idee wat een dirigent allemaal doet of wil je graag alvast kennismaken met de docenten, dan kun je eerst ook de workshop 'Is dirigeren te leren?' volgen. Deze workshop wordt gehouden op maandag 27 november 2017.

Wat leer je?
Tijdens de cursus leer je de basistechnieken van het dirigeren/tacteren. Daarnaast krijg je inzicht in de verschillende partituren en de instrumentatie voor de HaFaBra-orkesten en slagwerkgroepen. Na afronding van de cursus kun je zelf aan de slag als dirigent. De cursus is ook een ideale opstap voor een eventuele vervolgstudie.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor beginnende dirigenten van HaFaBra-orkesten en slagwerkgroepen (gestemd en ongestemd) of mensen die dit graag willen worden. Het is van belang dat je een blaas- of slaginstrument kunt bespelen. Voorafgaand aan de deelname moet er een schriftelijke toets worden gemaakt. Daarnaast moet er een eenvoudig muziekstuk gedirigeerd worden en vindt er een kort gesprek plaats. Op basis van de resultaten wordt er besloten of iemand wel of niet wordt toegelaten tot de cursus.

Praktische informatie
Data:
maandag 8 januari 2018, week 3 (datum n.t.b.) bezoek Conducting week Prins Claus Conservatorium, maandag 29 januari 2018, maandag 12 februari 2018, maandag 19 februari 2018, maandag 5 maart 2018, maandag 19 maart 2018, maandag 26 maart 2018
Tijd:
van 19.30 - 22.00 uur
Locatie:
De Lawei, Drachten (ingang Reidingweg)
Kosten per deelnemer:
€302,50 (incl. BTW). Inschrijvingen gaan via VA Fryslân; u krijgt dan een korting van €100,-. Het cursusgeld bedraagt dan €202,50 (incl. BTW)
Voorwaarden deelname: een blaas- of slagwerkinstrument kunnen bespelen, theoretische- en praktische toets voldoende maken (theorie op C-niveau)
Toelating:
theoretische toets, praktische toets (eenvoudig muziekstuk dirigeren) en een gesprek
Datum toelating: de toelatingstests worden gehouden in december 2017 (verdere info volgt)

Programma
De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten, steeds op maandagavond van 19.30 - 22.00 uur, waaronder 2 praktijkbijeenkomsten (het dirigeren van een ensemble, orkest of slagwerkgroep).

Docenten

Aanmelden
Aanmelden kan tot 4 december 2017 via het onderstaand inschrijfformulier.
De algemene voorwaarden van Keunstwurk zijn op deze activiteit van toepassing.
Bij aanmelding verklaart u zich akkoord met de voorwaarden.

aanmelden voor de cursus

Organisatie
Keunstwurk en de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF)