Vormgevingsprijs Fryslân 2017

De Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving van de Provincie Fryslân wordt in 2017 uitgereikt op 10 november. Aanmelden kan tot 5 juni

VREDEMAN DE VRIES
VORMGEVINGSPRIJS 2017

De Provincie Fryslân reikt in 2017 voor de negende keer de Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving uit. De vormgevingsprijs wordt uitgereikt als erkenning voor het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen een opdrachtgever en een ontwerper. Daarbij staan het proces en het doel van vormgeving voorop en daarmee de relevantie en maatschappelijke rol van wat vormgeving en design kunnen bijdragen. De Provincie hoopt met deze prijs een impuls te geven aan de ontwikkeling en belangstelling voor vormgeving en design in Fryslân.  De Vredeman de Vries prijs van de Provincie Fryslân is een jaarlijkse prijs voor architectuur en vormgeving, het ene jaar voor architectuur en het andere jaar voor vormgeving. 

Prijs voor Vormgeving
Alle voorkomende disciplines van ontwerpen en vormgeving kunnen in aanmerking komen voor de Vormgevingsprijs 2017. Het gaat om gerealiseerde ontwerpen die zijn ontstaan vanuit een opdracht of zijn gemaakt op eigen initiatief van de ontwerper. De voorwaarden voor deelname zijn terug te vinden in het Reglement Vormgevingsprijs Fryslân 2017. De jury nomineert inzendingen in een tijdens de jurering vast te stellen indeling van categorieën. Uit de nominaties kiest de jury een uiteindelijke prijswinnaar die tijdens de prijsuitreiking op 10 november 2017 bekend zal worden gemaakt. Het team, bestaande uit de ontwerper en opdrachtgever van het winnende ontwerp, ontvangt een bedrag van € 5000 en een oorkonde. Daarnaast zijn vijf bedragen van € 500,- per combinatie beschikbaar voor eervolle vermeldingen.  

De voorgedragen jury bestaat dit jaar uit:
Lonny van Ryswyck, product ontwerper; Yu-Lan van Alphen, programmamanager (stichting DOEN); Robert-Jan Hofhuis, grafisch ontwerper; Arjen Boerstra, ruimtelijk ontwerp / beeldend kunstenaar en Tim Vermeulen, programmamanager (dutch design foundation).

Deelname
Voorafgaand aan de feitelijke jurering maakt de jury een voorselectie op basis van ingestuurde documentatie en afbeeldingen. U kunt deelnemen aan de prijs als ontwerper en opdrachtgever samen of als zelfproducerende vormgever. De ontwerper óf opdrachtgever dient gevestigd te zijn in de provincie Fryslân. De ontwerpen en producten dienen na 1 maart 2015 gerealiseerd te zijn om voor de prijs in aanmerking te kunnen komen.  

Om deel te nemen stuurt u per inzending een aanmeldingsformulier in voor 5 juni 2017.
Nadat uw aanmelding is bevestigd, levert of stuurt u voor 9 juni uw documentatie in voor de voorselectie over het ontwerp of product. Deze documentatie wordt bij voorkeur als pdf op formaat A4 digitaal gestuurd en dient te bestaan uit gegevens over het ontwerp en foto’s waarop het eindresultaat duidelijk is weergegeven.  

Op 28 juni wordt aan de inzenders bekend gemaakt welke ontwerpen de jury heeft geselecteerd voor de jurering. Na de jurering krijgen de geselecteerde deelnemers bericht over de nominaties. De prijsuitreiking vindt plaats in het Provinciehuis op vrijdagmiddag 10 november 2017.

Er zal ook dit jaar gelegenheid zijn om een stem uit te brengen voor De Moanne Publieksprijs via de site vormgevingsprijs.frl

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Roelof Koster, adviseur vormgeving/design bij Keunstwurk via: r.koster@keunstwurk.nl of telefonisch 058 234 34 34

BijlageGrootte
Informatie VdVprijs 2017.pdf72.65 KB
JuryVdVprijs2017.pdf10.48 KB
ReglementDeelname2017.pdf88.02 KB
Aanmeldingsformulier2017.doc30 KB
Overzicht jaren Vormgevingsprijs Fryslân.pdf275.8 KB