Kunstenaars van Verhalen uit de Wijk

Marga Houtman Verhalen uit de Wijk

Marga Houtman is beeldend kunstenaar en voor Verhalen Uit de Wijk gekoppeld aan mevrouw Suze Loonstra-Overdijk. Mevrouw Loonstra is op 4 juli 1920 geboren in de Woudstraat en kijkt met plezier terug op haar jeugd in de wijk. Zij is jarenlang actief geweest in wijkverbeteringsprojecten. Tijdens de presentatie krijgen we de kans om door haar bril naar de wijk te kijken. Wat wil zij de huidige wijkbewoners meegeven? Marga Houtman heeft tevens in samenwerking met Sicco Visser een korte film gemaakt over mevrouw Loonstra.

Bekijk hier de film van Marga Houtman https://www.youtube.com/watch?v=TKXoGqYWQWc

Kees Romers Verhalen uit de Wijk

Kees Romers is saxofonist en muzikant. Hij is voor Verhalen Uit de Wijk gekoppeld aan Robby Tanahatoe. Robby was in de jaren '60 zanger van de band The Mystery Five. Samen hebben zij de afgelopen periode gewerkt aan een dance-mix die zij zondag ten gehore zullen brengen. Met de tomeloze energie en drive van Robby zal dit zeker een feestje worden.

Lisette Bokma Verhalen uit de Wijk

Lisette Bokma is product-ontwerper en heeft vanuit deze expertise naar de wijk gekeken. Zij is in gesprek gekomen met twee jeugdvrienden die elkaar in het wijkzorgcentrum St. Jozef weer terugvonden. Zij zien dat kinderen zich tegenwoordig steeds meer vervelen, ondanks alle moderne apparatuur. Ook voor ouderen is er steeds minder te doen vanwege bezuinigingen op het activiteitenbudget. Vroeger verveelden de twee vrienden zich nooit. Vanuit deze gedachtegang heeft Lisette Bokma 52 kinderen van de Prins Constantijnschool gevraagd om activiteiten te verzinnen voor de ouderen. Hier zijn prachtige, inspirerende tekeningen uitgekomen die samen gevoegd zijn tot een wekelijkse doe-kalender voor de ouderen.

Siska Alkema Verhalen uit de Wijk

Siska Alkema is beeldend kunstenaar en fotograaf. Haar werk is gekruid met een vleugje beeldbewerking en een goede dosis grafische vormgeving. Voor Verhalen uit de Wijk is zij in het verleden van mevrouw Bakker gedoken en heeft zij haar verhalen gebundeld in een eenmalige krant, met portretten en historische en nieuwe foto's uit de wijk. Bij  de presentatie vertelde mevrouw Bakker haar verhaal in sfeervolle setting in de kapel van Sint Jozef, waarna de krant wordt uitgedeeld.

Henk de Lange Verhalen uit de Wijk

Henk de Lange is beeldend kunstenaar en werkt met veelzijdige materialen, vaak op locatie. Hij onderzoekt zijn onderwerp vanuit het tekenen en bepaalt dan de materiaalkeuze. Tijdens Verhalen uit de Wijk is hij aan de slag gegaan met Sjoerd en Inge van de Groene Apotheek. Voor hen heeft hij een rijdende tafel ontworpen, waarmee zij de wijk in kunnen gaan. De tafel biedt plaats voor kruiden, maar dient ook als ontmoetingsplek voor buurtbewoners om bij elkaar te komen.

Marieke Veenstra Verhalen uit de Wijk

Marieke Veenstra maakt in haar werk gebruik van interactieve installaties, objecten of theater. Zij is gekoppeld aan mevrouw Reitsema en vroeg haar wat zij de jeugd mee wilde geven. De conclusie was dat kinderen tegenwoordig nooit meer boeken lezen en men minder tijd voor elkaar heeft dan vroeger. Mevrouw Reitsema's boodschap is dan ook: 'Maak meer tijd voor elkaar!' Marieke heeft een analoge computer gemaakt waarbij de twee werelden van jong en oud samen komen.