Uurcultuur Ameland

  Plof! - Theatergroep Dames Slier

 

 

Plof de Kip ontsnapt uit de propvolle schuur van grootkiphouder Hannes. Gelukkig kan ze terecht bij De Bonte Boa's, het oude variétégezelschap van Bo en directeur Opa.


Maar... Hannes laat het er niet bij zitten en gaat erachteraan: hij wil zijn kiloknaller terug! Als undercoverkip helpt Plof het noodlijdende gezelschap onbedoeld aan sprankelend nieuw materiaal voor hun wat stram geworden show.

 

Plof! is een vrolijke en spannende voorstelling over jong-en-oud-zijn, waarin naast zinderende liedjes en hilarische acts ook thema's aan bod komen als zwerfafval en de vee-industrie. Plof! wordt gespeeld voor iedereen vanaf vier jaar.


Theatergroep
De Dames Slier maakt muzikale jeugdtheaterstukken waarin toegankgelijkheid en komisch spel steevast hand in hand gaan met serieuze onderwerpen, zoals het milieu.

 

 

  Mijn zus Valerie - Dames Slier

 

 

Hennie’s zus Valerie redt het regenwoud, voorkomt giflozingen en beschermt de walvis tegen wrede moordpartijen. Als milieuactivist is ze een heuse beroemdheid. Hun moeder is apetrots op die stoere dappere dochter. Hennie heeft er genoeg van. Wat Valerie kan, kan zij ook!

 

Hennie trekt erop uit, nog stoerder en dapperder dan Valerie, om de problemen in de wereld voor eens en altijd op te lossen. En dat lukt, ook al heeft ze het zwaar op hoge hakken in het regenwoud. Maar wie is toch die geheimzinnige eco-terrorist die overal opduikt waar Hennie is?

 

Mijn zus Valerie is een humoristische voorstelling over serieuze zaken, zoals liefde en rivaliteit tussen zussen, jezelf vergelijken met anderen en leren staan voor wie je bent. Deze voorstelling met lesmateriaal sluit aan bij thema’s als duurzaamheid en milieu.

 

Filmpje