Uurcultuur Dongeradeel

  Autobus - De Gang van Sake

 

 

Een acteur en poppenspeelster nemen de leerlingen mee in de wereld van Joris. Zal hij zijn ‘ultieme instrument’ kunnen vinden? Een zoektocht door het orkest brengt Joris en zijn publiek langs muzikale hoogtepunten, waar de altviool en de trombone, de harp en klarinet om de aandacht vechten. Als Joris de zoektocht bijna op heeft gegeven, ontdekt hij de geheime sleutel tot de ultieme muziek.

 

De chauffeur in Uniform mét pet checkt de ov-chipkaarten. Met behulp van de ov-chipkaarten rijdt de autobus van de ene  naar de andere bushalte. De bus rijdt van Rusland naar Amerika en van de regen naar de soep. Bij elke bushalte wordt de bestemming ondersteunt met fantastische liedjes.

 


De Autobus is een speelse, muzikale en laagdrempelige voorstelling waarbij ook de volwassenen volop mee kunnen genieten.

 

 

  Onbekend Land - Het Houten Huis

 

 

Na een lange reis zet ze met een plof haar koffers op de ijzige bergtop. Het is hier wit en glibberig. Dit is haar nieuwe thuis, maar alles is hier anders. Een grote luchtbel bezorgt de post en eigenaardige buren varen op de rug van een groot zeedier naar haar toe om kennis te komen maken. Ondanks het verlangen naar haar oude huis, ontdekt ze langzaam hoe alles werkt in dit onbekende land….


 
Samen met Oorkaan en Nordland Visual Theatre (NO) neemt Het Houten Huis je mee in een wereld vol livemuziek en verbazingwekkende beelden.

 

 

  Mama Gazoline - Tryater

 

 

De waanzinnige achtbaanrit van een jongen en zijn moeder. Een moeder is een moeder. Maar geen moeder is gelijk ….Er zijn heel gewone moeders, maar de moeder van deze jongen is anders. Ze is overal en nergens en beleeft wel héél veel. Daarover stuurt ze hem de mooiste brieven, vol met avonturen. Zelfs de jongen weet soms niet meer wat wel waar is en wat niet. Stap maar in en maak deze waanzinnige achtbaanrit mee.


Mama Gazoline is een muzikale en beeldende vertelling over de pret en verwarring die ontstaat wanneer je niet meer weet wat waar is en wat niet.

 

 


  Pieter Roelf Jeugdconcert 2017 -

  door het Noord Nederlands
  Orkest

 

 

  • Groep: 6, 7 en 8
  • Duur: 45 minuten
  • Locatie: De Lawei-Drachten
  • en de Harmonie-Leeuwarden
  • Periode: juni 2017
  • € 5,50 per leerling / begeleider
  • Lesmateriaal: digitaal lesmateriaal is t.z.t. gratis beschikbaar
  • Inschrijfformulier

 

In 2017 brengt het Noord Nederlands Orkest een nieuw theatraal concert in de reeks van de Pieter Roelf Jeugdconcerten voor kinderen van groep 6, 7 en 8 (ook speciaal onderwijs).

 

Kom naar het theater, maak kennis met een symfonieorkest en ervaar hoe klassieke muziek live klinkt!

 

 8 EN 9 JUNI 2017 IN DE LAWEI IN DRACHTEN
12 EN 13 JUNI 2017 IN DE HARMONIE IN LEEUWARDEN