Uurcultuur Heerenveen

  Boer Boris - Theatergroep Heer 

  OTTO

 

 

Boer Boris woont op een boerderij. Hij heeft allerlei dieren, machines en een moestuin. Vandaag krijgt hij een bijzondere brief. Er komen twee inspecteurs op bezoek. Oei, dat is spannend. Boer Boris moet het beste van zichzelf en de boerderij laten zien. Maar wat is het beste? Zusje Sam schiet te hulp en samen gaan ze keihard aan het werk.

Een humoristische, muzikale en beeldende voorstelling over je best doen, iets durven en trots zijn op jezelf. Én over de vraag of worteltjes mama’s hebben en hoe kippen gouden eieren leggen.

 

 

  De snelste zebra van de wereld -

  Harro van Lien producties

 

 

Zebra wil iedere dag hardloopspelletjes doen. Hardrennertje, Sprinterdesprint, Vlugge Wilma, het is allemaal goed, als hij maar keihard kan rennen en altijd kan winnen. Zijn vrienden zijn het zat! Een van zijn vrienden, Tijger gaat het hem vertellen: ”Zebra, niemand wil tegen je rennen!” Even is het stil in het bos, heel stil. Maar dan schraapt Zebra zijn hoef, Zebra is niet bang, zelfs voor Niemand niet! Het hele bos en ver daarbuiten maakt zich klaar voor de wedstrijd van het jaar: Zebra tegen Niemand.


  
De snelste zebra van de wereld is een voorstelling over lelijk winnen en mooi verliezen.
En over vriendschap. En natuurlijk over het belang van een goeie schuilhut.

  

 

  Koning Lear - Joris Lehr van

  Verteltheater 

 

 

Er was eens een koning die drie dochters had. Hij besloot het rijk over zijn drie dochters te verdelen. Welke dochter hield het meest van hem? En welke dochter kreeg welk deel?


Dit beroemde verhaal van Shakespeare over waarheid en verzoening wordt verteld door de nar van de koning. De dwaas die als enige de waarheid spreekt. De clown die grappen bleef maken, ook toen de koning alles kwijt was. Lachen blijkt het beste medicijn. Er gloort weer hoop voor Koning Lear en zijn rijk.


Met bijna niets roept Joris Lehr hele werelden op. Met alleen een stuk touw, mime, taal en spel spint hij een wervelende, geestige en spannende voorstelling.

 

Filmpje
 

  Pakket voorstellingen Dames 

  Slier

 

 

We zijn allemaal gebaat bij een gezonde, leefbare aarde, maar dat we er ook met z'n allen verantwoordelijk voor zijn, lijkt niet iedereen even goed te beseffen. 'Het milieu' is zo'n veelomvattend probleem, dat je je machteloos kan voelen. De slogan 'Een beter milieu begint bij jezelf' is er echter niet voor niets. Er zijn namelijk veel zaken waar we wel direct invloed op hebben, zoals (zwerf)afval, welke (voedsel)producten je wel of niet gebruikt, het gebruik van water.

 

De Dames Slier brengt in hun voorstellingen enkele (van de vele) milieuonderwerpen onder de aandacht. De boodschap is hoop: als we er met z'n allen de schouders onder zetten, kunnen we zelf bijdragen aan een schone en leefbare aarde.

 

Jeugdtheatergezelschap De Dames Slier staat voor een serieuze inhoud in luchtige verpakking.

 

 

 Pieter Roelf Jeugdconcert 2017 -

 door Het Noord Nederlands

 Orkest

 

  • Groep: 6, 7 en 8
  • Duur: 45 minuten
  • Locatie: De Lawei-Drachten
  • en de Harmonie-Leeuwarden
  • Periode: juni 2017
  • Prijs: € 5,50 per leerling/begeleider
  • Lesmateriaal: digitaal lesmateriaal is t.z.t. gratis beschikbaar
  • Inschrijfformulier

 

In 2017 brengt het Noord Nederlands Orkest een nieuw theatraal concert in de reeks van de Pieter Roelf Jeugdconcerten voor kinderen van groep 6, 7 en 8 (ook speciaal onderwijs).

 

Kom naar het theater, maak kennis met een symfonieorkest en ervaar hoe klassieke muziek live klinkt!

 

8 en 9 juni 2017 in De Lawei-Drachten
12 en 13 juni 2017 in De Harmonie-Leeuwarden