Uurcultuur Leeuwarderadeel

  Knisperend - Tryater

 

 

Als je goed kijkt zie je ze overal. Vliegende zakjes in de lucht, zwemmende flessen in het water en rennende doppen door het park. Wat bijna niemand weet is dat ze onderweg zijn. Ze reizen ritselend en rammelend naar hun lievelingsplek: het grote plastic eiland in de oceaan. Daar komt al het zwervende plastic van de wereld bij elkaar en blijft het voor eeuwig samen drijven. Is het beter om te vergaan of om voor altijd te blijven bestaan?

 

Dit voorjaar reist Tryater reist naar jullie toe en speelt op school deze muzikale, inspirerende voorstelling. Een voorstelling waar jullie nog lang over kunnen napraten en fantaseren.

 

 

  Smakelijke Sprookjes - Ida van 

  Dril & Eva Mesman

 

 

In een land niet zo ver hier vandaan, is het elke dag feest. Een oneindig groot festijn. De schalen met eten reiken tot aan de hemel, muziek klinkt in alle hoeken van het land en er wordt iedere avond gedanst. Tot er op een dag een gast verschijnt, die niet is uitgenodigd en zeker niet welkom is. Deze gast eist dat de menukaart wordt aangepast.
En dit heeft grote gevolgen …


Ida van Dril en Eva Mesman specialiseren zich in verhalen vertellen door middel van fantasierijke objecten en poppenspel.

 

Een komische en interactieve poppenvoorstelling. Een sprookje over heldenmoed en fantasie waarin jij de hoofdrol speelt. Met tafelkleden, een kapotte vergiet en andere vergane glorie maken wij met elkaar een nieuwe wereld.

 

 

  Koning Lear - Joris Lehr van

  Verteltheater
 

 

Er was eens een koning die drie dochters had. Hij besloot het rijk over zijn drie dochters te verdelen. Welke dochter hield het meest van hem? En welke dochter kreeg welk deel?


Dit beroemde verhaal van Shakespeare over waarheid en verzoening wordt verteld door de nar van de koning. De dwaas die als enige de waarheid spreekt. De clown die grappen bleef maken, ook toen de koning alles kwijt was. Lachen blijkt het beste medicijn. Er gloort weer hoop voor Koning Lear en zijn rijk.


Met bijna niets roept Joris Lehr hele werelden op. Met alleen een stuk touw, mime, taal en spel spint hij een wervelende, geestige en spannende voorstelling.

 

 

Filmpje

 

 

  Pieter Roelf Jeugdconcert 2017 -

  door Het Noord Nederlands Orkest

 

  • Groep: 6, 7 en 8
  • Duur: 45 minuten
  • Locatie: De Lawei-Drachten
  • Locatie: De Harmonie-Leeuwarden
  • Periode: juni 2017
  • Prijs: € 5,50 per leerling / begeleider
  • Lesmateriaal: digitaal lesmateriaal is t.z.t. gratis beschikbaar
  • Inschrijfformulier

 

In 2017 brengt het Noord Nederlands Orkest een nieuw theatraal concert in de reeks van de Pieter Roelf Jeugdconcerten voor kinderen van groep 6, 7 en 8 (ook speciaal onderwijs).

 

Kom naar het theater, maak kennis met een symfonieorkest en ervaar hoe klassieke muziek live klinkt!

 

8 en 9 juni 2017 in De Lawei-Drachten
12 en 13 juni 2017 in De Harmonie-Leeuwarden