Uurcultuur Littenseradiel

  Dans met de vier elementen - 

  Dance Company 058

 

 

In het speellokaal kijken kinderen naar een korte dans door professionele dansers over de vier elementen water, aarde, vuur en lucht. Daarna ontdekken ze zelf hoe ze kunnen bewegen met deze elementen. Er zal een warming-up gegeven worden in de vorm van een stopdans, na de warming up wordt de finale dans aangeleerd die alle kinderen mogen uitvoeren. De leerlingen zullen op een speelse manier kennis maken met dans, ritme en de vier elementen.

 

De dans gaat over het thema de vier elementen. Na het kijken mogen de kinderen zelf actief deelnemen en de begrippen water, aarde, vuur en lucht ervaren.

 

 

  Smakelijke Sprookjes - Ida van 

  Dril & Eva Mesman

 

 

In een land niet zo ver hier vandaan, is het elke dag feest. Een oneindig groot festijn. De schalen met eten reiken tot aan de hemel, muziek klinkt in alle hoeken van het land en er wordt iedere avond gedanst. Tot er op een dag een gast verschijnt, die niet is uitgenodigd en zeker niet welkom is. Deze gast eist dat de menukaart wordt aangepast.
En dit heeft grote gevolgen …


Ida van Dril en Eva Mesman specialiseren zich in verhalen vertellen door middel van fantasierijke objecten en poppenspel.

 

Een komische en interactieve poppenvoorstelling. Een sprookje over heldenmoed en fantasie waarin jij de hoofdrol speelt. Met tafelkleden, een kapotte vergiet en andere vergane glorie maken wij met elkaar een nieuwe wereld. 

 

 

  Koning Lear - Joris Lehr van

  Verteltheater

 

Er was eens een koning die drie dochters had. Hij besloot het rijk over zijn drie dochters te verdelen. Welke dochter hield het meest van hem? En welke dochter kreeg welk deel?

Dit beroemde verhaal van Shakespeare over waarheid en verzoening wordt verteld door de nar van de koning. De dwaas die als enige de waarheid spreekt. De clown die grappen bleef maken, ook toen de koning alles kwijt was. Lachen blijkt het beste medicijn. Er gloort weer hoop voor Koning Lear en zijn rijk.


Met bijna niets roept Joris Lehr hele werelden op. Met alleen een stuk touw, mime, taal en spel spint hij een wervelende, geestige en spannende voorstelling.

 


  Pieter Roelf Jeugdconcert 2017 -

  door Het Noord Nederlands Orkest

 

 

  • Groep: 6, 7 en 8
  • Duur: 45 minuten
  • Locatie: De Lawei-Drachten
  • en de Harmonie-Leeuwarden
  • Periode: juni 2017
  • € 5,50  per leerling / begeleider
  • Lesmateriaal: digitaal lesmateriaal is t.z.t. gratis beschikbaar
  • Inschrijfformulier

 

In 2017 brengt het Noord Nederlands Orkest een nieuw theatraal concert in de reeks van de Pieter Roelf Jeugdconcerten voor kinderen van groep 6, 7 en 8 (ook speciaal onderwijs).

 

Kom naar het theater, maak kennis met een symfonieorkest en ervaar hoe klassieke muziek live klinkt!

 

 8 EN 9 JUNI 2017 IN DE LAWEI IN DRACHTEN
12 EN 13 JUNI 2017 IN DE HARMONIE IN LEEUWARDEN