Uurcultuur SWF

 

  Dans met de vier elementen -

  Dance Company 058

 

 

In het speellokaal kijken kinderen naar een korte dans door professionele dansers over de vier elementen water, aarde, vuur en lucht. Daarna ontdekken ze zelf hoe ze kunnen bewegen met deze elementen. Er zal een warming-up gegeven worden in de vorm van een stopdans, na de warming up wordt de finale dans aangeleerd die alle kinderen mogen uitvoeren. De leerlingen zullen op een speelse manier kennis maken met dans, ritme en de vier elementen.

 

De dans gaat over het thema de vier elementen. Na het kijken mogen de kinderen zelf actief deelnemen en de begrippen water, aarde, vuur en lucht ervaren.

 

 

  Smakelijke Sprookjes - Ida van

  Dril & Eva Mesman

 

 

In een land niet zo ver hier vandaan, is het elke dag feest. Een oneindig groot festijn. De schalen met eten reiken tot aan de hemel, muziek klinkt in alle hoeken van het land en er wordt iedere avond gedanst. Tot er op een dag een gast verschijnt, die niet is uitgenodigd en zeker niet welkom is. Deze gast eist dat de menukaart wordt aangepast. En dit heeft grote gevolgen …


Ida van Dril en Eva Mesman specialiseren zich in verhalen vertellen door middel van fantasierijke objecten en poppenspel.

 

Een komische en interactieve poppenvoorstelling. Een sprookje over heldenmoed en fantasie waarin jij de hoofdrol speelt. Met tafelkleden, een kapotte vergiet en andere vergane glorie maken wij met elkaar een nieuwe wereld

 

 

  Mama Gazoline - Tryater
 

 

De waanzinnige achtbaanrit van een jongen en zijn moeder. Een moeder is een moeder. Maar geen moeder is gelijk …. Er zijn heel gewone moeders, maar de moeder van deze jongen is anders. Ze is overal en nergens en beleeft wel héél veel. Daarover stuurt ze hem de mooiste brieven, vol met avonturen. Zelfs de jongen weet soms niet meer wat wel waar is en wat niet. Stap maar in en maak deze waanzinnige achtbaanrit mee.


Mama Gazoline is een muzikale en beeldende vertelling over de pret en verwarring die ontstaat wanneer je niet meer weet wat waar is en wat niet.

 

 

 

  Pieter Roelf Jeugdconcert 2017 - 

  door Het Noord Nederlands Orkest

 

  • Groep: 6, 7 en 8
  • Duur: 45 minuten
  • Locatie: De Lawei-Drachten
  • Locatie: De Harmonie-Leeuwarden
  • Periode: juni 2017
  • Prijs: € 5,50 per leerling/begeleider
  • Lesmateriaal: digitaal lesmateriaal is t.z.t. gratis beschikbaar
  • Inschrijfformulier

 

In 2017 brengt het Noord Nederlands Orkest een nieuw theatraal concert in de reeks van de Pieter Roelf Jeugdconcerten voor kinderen van groep 6, 7 en 8 (ook speciaal onderwijs).

 

Kom naar het theater, maak kennis met een symfonieorkest en ervaar hoe klassieke muziek live klinkt!

 

8 en 9 juni 2017 in De Lawei-Drachten
12 en 13 juni 2017 in De Harmonie-Leeuwarden