Uurcultuur Terschelling


  Er was weer... Sneeuwwitje - Think!

 

 

En ze leefden nog lang en gelukkig. Einde. Nou niet helemaal. Want wat gebeurt er daarna? Hoe vergaat het Sneeuwwitje nu ze een prinses is en weg is bij de dwergen? Hoe vindt Pinoccio het om een mens te zijn en ineens van alles te ‘moeten’? En Roodkapje heeft oma gered maar wil eigenlijk wel eens voor het eerst uit het bos.


 
THINK! maakt voorstellingen daar waar sprookjes eindigen. En zullen daarom altijd beginnen met:  ‘Er was weer….’  Een energieke, vrolijke en bijzondere voorstelling met als thema: moeten en groter worden.

  Smakelijke Sprookjes - Ida van  

  Dril & Eva Mesman 

 

 

In een land niet zo ver hier vandaan, is het elke dag feest. Een oneindig groot festijn. De schalen met eten reiken tot aan de hemel, muziek klinkt in alle hoeken van het land en er wordt iedere avond gedanst. Tot er op een dag een gast verschijnt, die niet is uitgenodigd en zeker niet welkom is. Deze gast eist dat de menukaart wordt aangepast.
En dit heeft grote gevolgen …


Ida van Dril en Eva Mesman specialiseren zich in verhalen vertellen door middel van fantasierijke objecten en poppenspel.

 

Een komische en interactieve poppenvoorstelling. Een sprookje over heldenmoed en fantasie waarin jij de hoofdrol speelt. Met tafelkleden, een kapotte vergiet en andere vergane glorie maken wij met elkaar een nieuwe wereld.

  Koning Lear - Joris Lehr van

  Verteltheater 

 

 

Er was eens een koning die drie dochters had. Hij besloot het rijk over zijn drie dochters te verdelen. Welke dochter hield het meest van hem? En welke dochter kreeg welk deel?


Dit beroemde verhaal van Shakespeare over waarheid en verzoening wordt verteld door de nar van de koning. De dwaas die als enige de waarheid spreekt. De clown die grappen bleef maken, ook toen de koning alles kwijt was. Lachen blijkt het beste medicijn. Er gloort weer hoop voor Koning Lear en zijn rijk.


Met bijna niets roept Joris Lehr hele werelden op. Met alleen een stuk touw, mime, taal en spel spint hij een wervelende, geestige en spannende voorstelling.

 

Filmpje