Uurcultuur Tytsjerksteradiel


  Nest - Theatergroep KRIJT

 

 

Op een dag beland een heel vreemd dier bij de dierenbezorgservice van Ooi en Vaar. Het huilt, kraait, heeft een luier om, lust geen wormen en vliegen kan het al helemaal niet… Hoe gaan Ooi en Vaar hiermee om en wat gebeurt er als de echte ouders op de stoep staan?

 

Nest duikt in de belevingswereld van kleuters: Bij welke ouders hoort dit lammetje? En deze rups? Wat gebeurt er als er gezinsuitbreiding komt? Ooi en Vaar vragen de kinderen actief om hulp.

 

 

  Smakelijke sprookjes - Ida van

  Dril & Eva Mesman

 

 

In een land niet zo ver hier vandaan, is het elke dag feest. Een oneindig groot festijn. De schalen met eten reiken tot aan de hemel, muziek klinkt in alle hoeken van het land en er wordt iedere avond gedanst. Tot er op een dag een gast verschijnt, die niet is uitgenodigd en zeker niet welkom is. Deze gast eist dat de menukaart wordt aangepast.
En dit heeft grote gevolgen …


Ida van Dril en Eva Mesman specialiseren zich in verhalen vertellen door middel van fantasierijke objecten en poppenspel.

 

Een komische en interactieve poppenvoorstelling. Een sprookje over heldenmoed en fantasie waarin jij de hoofdrol speelt. Met tafelkleden, een kapotte vergiet en andere vergane glorie maken wij met elkaar een nieuwe wereld.

 

 

  Mama gazoline - Tryater

 

 

De waanzinnige achtbaanrit van een jongen en zijn moeder. Een moeder is een moeder. Maar geen moeder is gelijk …. Er zijn heel gewone moeders, maar de moeder van deze jongen is anders. Ze is overal en nergens en beleeft wel héél veel. Daarover stuurt ze hem de mooiste brieven, vol met avonturen. Zelfs de jongen weet soms niet meer wat wel waar is en wat niet. Stap maar in en maak deze waanzinnige achtbaanrit mee.


Mama Gazoline is een muzikale en beeldende vertelling over de pret en verwarring die ontstaat wanneer je niet meer weet wat waar is en wat niet. 

 

 

  Pieter Roelf Jeugdconcert 2017 -

  door Het Noord Nederlands Orkest

 

  • Groep: 6, 7 en 8
  • Duur: 45 minuten
  • Locatie: De Lawei-Drachten
  • Locatie: De Harmonie-Leeuwarden
  • Periode: juni 2017
  • Prijs: € 5,50 per leerling
  • Lesmateriaal: digitaal lesmateriaal is t.z.t. gratis beschikbaar
  • Inschrijfformulier

 

In 2017 brengt het Noord Nederlands Orkest een nieuw theatraal concert in de reeks van de Pieter Roelf Jeugdconcerten voor kinderen van groep 6, 7 en 8 (ook speciaal onderwijs).

 

Kom naar het theater, maak kennis met een symfonieorkest en ervaar hoe klassieke muziek live klinkt!

 

8 en 9 juni 2017 in De Lawei - Drachten
12 en 13 juni 2017 in De Harmonie - Leeuwarden