Uurcultuur Weststellingwerf

  Boer Boris - Theatergroep Heer 

  OTTO

 

 

Boer Boris woont op een boerderij. Hij heeft allerlei dieren, machines en een moestuin. Vandaag krijgt hij een bijzondere brief. Er komen twee inspecteurs op bezoek. Oei, dat is spannend. Boer Boris moet het beste van zichzelf en de boerderij laten zien. Maar wat is het beste? Zusje Sam schiet te hulp en samen gaan ze keihard aan het werk.

Een humoristische, muzikale en beeldende voorstelling over je best doen, iets durven en trots zijn op jezelf. Én over de vraag of worteltjes mama’s hebben en hoe kippen gouden eieren leggen.

 

 

  De snelste zebra van de wereld - 

  Harro van Lien producties

 

 

Zebra wil iedere dag hardloopspelletjes doen. Hardrennertje, Sprinterdesprint, Vlugge Wilma, het is allemaal goed, als hij maar keihard kan rennen en altijd kan winnen. Zijn vrienden zijn het zat! Een van zijn vrienden, Tijger gaat het hem vertellen: ”Zebra, niemand wil tegen je rennen!” Even is het stil in het bos, heel stil. Maar dan schraapt Zebra zijn hoef, Zebra is niet bang, zelfs voor Niemand niet! Het hele bos en ver daarbuiten maakt zich klaar voor de wedstrijd van het jaar: Zebra tegen Niemand.


  
De snelste zebra van de wereld is een voorstelling over lelijk winnen en mooi verliezen.
En over vriendschap. En natuurlijk over het belang van een goeie schuilhut.

 

 

   Mama Gazoline - Tryater

 

 

De waanzinnige achtbaanrit van een jongen en zijn moeder. Een moeder is een moeder. Maar geen moeder is gelijk ….Er zijn heel gewone moeders, maar de moeder van deze jongen is anders. Ze is overal en nergens en beleeft wel héél veel. Daarover stuurt ze hem de mooiste brieven, vol met avonturen. Zelfs de jongen weet soms niet meer wat wel waar is en wat niet.

 

Stap maar in en maak deze waanzinnige achtbaanrit mee.

 

Mama Gazoline is een muzikale en beeldende vertelling over de pret en verwarring die ontstaat wanneer je niet meer weet wat waar is en wat niet.

 

 

  Pakket voorstellingen Dames 

  Slier

 

 

We zijn allemaal gebaat bij een gezonde, leefbare aarde, maar dat we er ook met z'n allen verantwoordelijk voor zijn, lijkt niet iedereen even goed te beseffen. 'Het milieu' is zo'n veelomvattend probleem, dat je je machteloos kan voelen. De slogan 'Een beter milieu begint bij jezelf' is er echter niet voor niets. Er zijn namelijk veel zaken waar we wel direct invloed op hebben, zoals (zwerf)afval, welke (voedsel)producten je wel of niet gebruikt, het gebruik van water.

 

De Dames Slier brengt in hun voorstellingen enkele (van de vele) milieuonderwerpen onder de aandacht. De boodschap is hoop: als we er met z'n allen de schouders onder zetten, kunnen we zelf bijdragen aan een schone en leefbare aarde.

 

Jeugdtheatergezelschap De Dames Slier staat voor een serieuze inhoud in luchtige verpakking.

 

 

  Pieter Roelf Jeugdconcert 2017 -

  door Het Noord Nederlands Orkest

 

  • Groep: 6, 7 en 8
  • Duur: 45 minuten
  • Locatie: De Lawei-Drachten
  • Locatie: De Harmonie-Leeuwarden
  • Periode: juni 2017
  • Prijs: € 5,50 per leerling/begeleider
  • Lesmateriaal: digitaal lesmateriaal is t.z.t. gratis beschikbaar
  • Inschrijfformulier

 

 

In 2017 brengt het Noord Nederlands Orkest een nieuw theatraal concert in de reeks van de Pieter Roelf Jeugdconcerten voor kinderen van groep 6, 7 en 8 (ook speciaal onderwijs).

 

Kom naar het theater, maak kennis met een symfonieorkest en ervaar hoe klassieke muziek live klinkt!

 

8 en 9 juni 2017 in De Lawei-Drachten
12 en 13 juni 2017 in De Harmonie-Leeuwarden