Mijn Keunstwurk

Nieuwe cursus Dramaturgie | Hamlet vs Hamlet

7 maart 2019

Hoe herken je een toneelstuk wat bij je past? En hoe beoordeel je een toneelstuk op kwaliteit? Waarom zit het ene stuk beter in elkaar dat het andere? Zijn dit vragen die jij jezelf ook wel eens stelt? Dan is de cursus Dramaturgie | Hamlet vs Hamlet iets voor jou!

De cursus is voor regisseurs in het amateurtheater die meer greep op hun tekst willen. Op de maandagavond ga je groepsgewijs teksten analyseren. Op zaterdag 23 november ga je je opgedane kennis toepassen op de teksten van de deelnemers van de opleiding regisseur in het amateurtheater.

Inhoud

Cursusleider Gerard Kooistra neemt je mee in de wereld van Hamlet vs Hamlet van Tom Lanoye. Deze fantastische bewerking van Hamlet van Shakespeare is de basis van de cursus.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

Aanmelden

Interesse? Meld je nu aan! Dit kan tot maandag 23 september 2019.

Aanmelden

Praktische informatie

Data Donderdag 10 oktober, 17 oktober, 31 oktober, 7 november, 14 november & zaterdag 23 november 2019
Tijd Van 19.30 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie Wissesdwinger 1, 8911 ER Leeuwarden
Kosten € 225,- (eerste aanbetaling: € 50,-, restbedrag wordt 2 weken van tevoren geïncasseerd)
Lesmateriaal Voor lesmateriaal wordt gezorgd en het boek Hamlet vs Hamlet van Tom Lanoye is bij de prijs inbegrepen
Taal Nederlands

Over docent Gerard Kooistra

Gerard Kooistra studeerde Theaterwetenschappen en Nederlands aan de UvA. Na zijn studie werkte hij als dramaturg voor het amateurtheater in Noord-Holland. Ook leidde hij het jongerentheater in Alkmaar, waar hij stukken schreef en bewerkte. Hij gaf les aan de theaterdocent-opleiding in Amsterdam en Arnhem.

Op dit moment werkt hij als docent Nederlands als tweede taal voor nieuwkomers. In 2018 rondde hij de ISVW-opleiding Filosoferen met kinderen en jongeren af.

Zijn motivatie om deze cursus te geven: “Samen met anderen een goed stuk lezen en dat openbreken door elkaar te prikkelen met vragen over de tekst. De wereld achter de tekst is een leerzame, verrijkende en plezierige ervaring. Theatermaken is het ontdekken van mogelijkheden. Kortom, ik wil graag met jou benieuwd worden”.

Contactpersoon
Thillie BremerCoördinator Keunstwurkplein
Werkdagen:di & do
Telefoon:058 234 34 40