Mijn Keunstwurk

Ondersteuning (culturele) mienskip tijdens coronacrisis

19 maart 2020

Het coronavirus grijpt om zich heen en heeft een enorme impact. Op de hele samenleving en daarmee ook op de kunst- en cultuursector. Musea, theaters en podia zijn gesloten, culturele evenementen afgelast en geplande producties lopen vertraging op. Wat betekent dit voor culturele organisaties, producenten, gezelschappen, zelfstandige ondernemers en kunstenaars? En hoe kunnen we elkaar ondersteunen?

Hieronder vind je een inventarisatie van enkele landelijke en regionale initiatieven. We proberen deze lijst met enige regelmaat bij te werken. Aanvullende suggesties? Stuur ze naar communicatie@keunstwurk.nl.

Meldpunten

Informatie

Overheidssteun

Op 13 maart is er een motie aangenomen om te werken aan een specifiek steunpakket voor de culturele sector. Daarnaast heeft het kabinet verschillende financiële maatregelen genomen om werkgelegenheid te behouden die ook voor de culturele sector van toepassing zijn. Veelgestelde vragen en antwoorden over die maatregelen vind je op de website van de Rijksoverheid.

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Keunstwurk via het mailadres stipe@keunstwurk.nl. Wij proberen je zo goed mogelijk door te verwijzen naar instanties of personen die je het beste verder kunnen helpen.

Contactpersoon
Judith BaarsmaAdviseur Stipe
Werkdagen:ma, do
Telefoon:06 48497086