Mijn Keunstwurk

Speeddaten met het Friese Fondsen Forum

26 april 2019

“Het Friese Fondsen Forum brengt fondsen en projecten dichter bij elkaar”

Het Friese Fondsen Forum (It Fryske Fûnsen Foarum) is dé plek in Fryslân waar fondsen en projecten elkaar treffen. Op een laagdrempelige manier presenteren fondsen zich aan een groot aantal projecten waarna projecten in een speeddate setting hun idee aan fondsen kunnen voorleggen. Het eerste Friese Fondsen Forum was op zaterdagochtend 11 mei. De tweede vindt plaats op donderdagavond 26 september 2019. Ben jij er met jouw fonds of project ook bij?

Zowel landelijke als regionale fondsen hebben aangegeven dat ze nauwer contact willen met initiatieven. Projecten hebben aangegeven graag in een eerder stadium contact te willen hebben met fondsen. In 2018 is er een grote fondsenmarkt georganiseerd in Schouwburg Harmonie die door alle betrokkenen zeer werd gewaardeerd. In navolging hierop initieert Keunstwurk nu het Friese Fondsen Forum.

Bij aanvang pitchen de fondsen kort waar zij voor staan en welke soort projecten ze financieren. Tijdens de speeddate met de individuele fondsen krijgen de projecten een indicatie of hun plan eventueel voor een bijdrage in aanmerking komt. De aanvragers nemen ter voorbereiding een korte inhoudelijke omschrijving van het project en een (concept)begroting met dekkingsplan mee. Er worden geen concrete toezeggingen gedaan, maar je krijgt wel een indicatie op succes!

Meer informatie en aanmelden