Menu
Mijn Keunstwurk

Infomiddag Artist in Residence

GEANNULEERD woensdag 30 september 2020

Door de aangescherpte coronamaatregelen, zoals die op 28 september bekend zijn gemaakt, is deze activiteit spijtig genoeg komen te vervallen.

Zou jij als kunstenaar een tijdje willen werken en wonen op een andere locatie in binnen- of buitenland? Kom dan naar de infomiddag Artist in Residence die Keunstwurk, samen met de Kunstacademie Friesland en VHDG, op woensdag 30 september organiseert in de Westerkerk in Leeuwarden.

De verstilling opzoeken op een afgelegen plek met natuurschoon? Of juist naar een metropool de interactie opzoeken met kunstenaars uit de hele wereld en big city life op je in laten werken? Maar kan dat wel in deze bijzondere tijd waarin COVID-19 geografische, politieke en mentale grenzen opwerpt die we dachten achter ons te hebben gelaten? Welke plekken zijn er dichtbij of juist heel ver weg beschikbaar?

Tijdens de infomiddag gaan we experts en ervaringsdeskundigen bevragen over hun ervaringen met hun verblijf op diverse locaties op de aardbol. De moderator van de middag is Rutger Middendorp.

Reserveren
De infomiddag zit vol. Het is helaas niet meer mogelijk om deel te nemen.

Praktische informatie

Datum Woensdag 30 september 2020
Tijd Van 14.00-17.00 uur
Locatie Westerkerk, Bagijnestraat 59, Leeuwarden
Kosten € 7,50
Moderator Rutger Middendorp

Programma

Presentaties landelijke organisaties:

 • Dutch Culture | TransArtists
  DutchCulture | TransArtists deelt kennis en ervaring over artist-in-residence-programma’s en andere internationale mogelijkheden voor creatieve professionals met behulp van tools en diensten die ontwikkeld zijn vanuit het perspectief van de kunstenaar. Doel is om het enorme wereldwijde residentiële kunstenlabyrint toegankelijk te maken voor kunstenaars. Hiervoor werken ze samen met een breed scala aan partners in alle regio’s van de wereld.
 • Mondriaan Fonds
  Het Mondriaan Fonds is het landelijke fonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Het fonds biedt gastateliers aan in Nederland en in de hele wereld. Ook zijn er bijdragen voor werkverblijven van kunstenaars en beschouwers.

Presentaties ervaringsdeskundige kunstenaars:

 • B.C. Epker
  B.C. Epker is tekenaar en graficus. Hij is regelmatig gastdocent op diverse kunstacademies in binnen- en buitenland en daarnaast adviseur bij verschillende instanties en organisator van tentoonstellingen en kunstprojecten. Hij was te gast in uiteenlopende kunstenaarsresidenties, o.a. bij Kunstmuseum Ilulissat in Groenland (afgelopen winter), Künstlerhaus Hohenossig/Leipzig, Vrije Academie & DNA in Den Haag (‘Meester-Gezel’ project) en een reeks aaneengeregen (door crowdfunding gefinancierde) residenties bij o.a. de Letter Stiftung in Lette/Münster, Andrew Stone Studio in Florence en Kimonos Art Center in Paphos op Cyprus.
 • Anne Fie Salverda
  Anne Fie Salverda studeerde in 2018 af aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Voor haar animatiefilm ‘Psycho’ die gepresenteerd werd met een live gespeelde soundscape, kende een internationale jury haar de Young Masters Award van het Media Art Festival 2018 toe. De prijs is gedoteerd met een residentie bij AADK Spain in Blanca/Murcia.
 • Doet Boersma
  Doet Boersma is beeldend kunstenaar en directeur van de Kunstacademie Friesland. Ook geeft zij lezingen over haar werk in relatie tot de natuur. Zij verbleef als artist in residence onder andere in Ierland, de Verenigde Staten en China.

 

Contactpersoon
Andrea MöllerAdviseur Beeldende Kunst
Telefoon:058-2343434