Mijn Keunstwurk

2e editie SAKO ZangDag

Zaterdag 9 mei 2020

De SAKO ZangDag is een laagdrempelig korenfestival zonder jurering. Ieder koor uit Friesland is welkom om mee te doen. Van pop en gospel tot operette en shanty. De SAKO ZangDag biedt een podium aan de Friese korenwereld.

De dag wordt organiseert door SAKO Friesland in samenwerking met Keunstwurk op zaterdag 9 mei in het kerkgebouw Trinitas in Heerenveen. Het festival is gratis te bezoeken. Koren kunnen zich nu opgeven om te komen optreden voor de SAKO Zangdag.

De eerste editie van de SAKO ZangDag in mei 2019 was een groot succes. Maar liefst 12 verschillende Friese koren brachten hun repertoire ten gehore. De dag werd afgesloten door het NHL Stendenkoor. Daarnaast kregen de koren ook de kans om verschillende Zangworkshops te volgen.

Aanmelden koren
Datum zaterdag 9 mei 2020
Tijd volgt nog
Locatie Kerkgekerkgebouw Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ in Heerenveen
Kosten gratis

SAKO Friesland is de koepelorganisatie die zich inzet voor koren in Friesland. De stichting werd opgericht in 1987 met het doel om de amateuristische koorzang in de provincie Friesland te ondersteunen.

Dit doet wij door overleg tussen vertegenwoordigers van deelnemende organisaties en met andere gelijksoortige provinciale instellingen over de organisatorische ontwikkeling van de amateuristische koorzang beoefening in de provincie.

Daarnaast ondersteunt SAKO koorzang in de provincie. Dit doen wij door middel van het organiseren van verschillende evenementen en cursussen voor (amateur) dirigenten en koorleden. Ook biedt SAKO Friesland andere ondersteuningsmiddelen voor de amateuristische koorzang wereld in Friesland door middel van subsidies.

Contactpersoon
Jornt KarelProjectondersteuner
Werkdagen:di, do
Telefoon:058 234 34 45