Menu
Mijn Keunstwurk

4x Film: Kijken en vragen stellen

Woensdag 13 april 2022

Ben je docent en wil je graag met filmeducatie aan de slag? Of ben je daar al mee bezig en wil je je kennis een stapje verder brengen? Keunstwurk en Kunstkade organiseren samen met Filmhub Noord dit kalenderjaar een divers programma over filmeducatie. In een viertal sessies wordt je meegenomen in de wereld van film en de wijze waarop je filmeducatie goed kan inpassen in je lessen.

We beantwoorden vragen als: Hoe kies je bijvoorbeeld de juiste film voor je leerlingen? Welke vragen stel je bij een film en wat is de belevingservaring? Welke technische aspecten zie je terug en hoe kan je als klas zelf een film gaan maken?

Woensdag 13 april: Kijken en vragen stellen

In deze eerste sessie buigen we ons over de vraag: Hoe laat je leerlingen bewust naar een film kijken? Daarbij kijken we naar de analyse van het verhaal, hoe de film gemaakt is en uiteraard naar de filmervaring die de klas heeft. Welke vragen zijn dan goed om te stellen? We kijken ook naar de manier waarop je film kunt inzetten; als doel of als middel.

Na de zomer volgen sessies op 28 september en 12 oktober; met als onderwerpen ‘Zelf film maken’ en ‘Film in elk vak’. Voor de informatieve online sessie ‘Introductie in filmeducatie’ wordt nog naar een datum gezocht.

Praktische informatie

Voor wie Docenten en geïnteresseerden in filmeducatie
Datum 13 april
Tijd 15:00 - 17:00
Locatie Slieker, Leeuwarden
Kosten Gratis, wel aanmelden
Aanmelden Inschrijven kan via onderstaande knop
Aanmelden
Titus van ’t Veer Creatief Producent Cultuureducatie titusvant.veer@keunstwurk.nl
Werkdagen: ma, wo, do
Telefoon: 058 234 34 70