Menu
Mijn Keunstwurk

Attiek bijeenkomst: Het Nieuwe Stadionplein

Donderdag 13 februari 2020

Op het Stadionplein, de onlangs door het publiek bedachte naam voor het gebied, verrijst de komende jaren de nieuwe voetbaltempel van SC Cambuur. De bouw ervan wordt gecombineerd met een groot areaal nieuwe ruimte voor winkels, vrijetijdsvoorzieningen, horeca en onderwijs. Al deze functies moeten zorgen voor een 24uurs beleving die tot nog toe in Leeuwarden nog niet bestond. Een zeer ambitieus plan door projectontwikkelaar Wyckerveste i.s.m. Bouwgroep Dijkstra Draisma.

Over de plannen is stevige discussie gevoerd, uiteindelijk in de zomer van 2019 verklaarde de Leeuwarder gemeenteraad zich unaniem akkoord en inmiddels staan we aan de vooravond van de bouw.

Stichting Attiek grijpt dit moment aan voor een avond waarin deskundigen de nu uitgewerkte plannen uitvoerig toelichten.

Jos van Langen, stedenbouwkundige bij de gemeente Leeuwarden, geeft uitleg over de stedenbouwkundige aspecten van de plannen.
Na een korte pauze geeft Ludo Widdershoven, architect bij het in Kerkrade gevestigde bureau Widdershoven Architecten, een toelichting bij zijn stadionontwerp.

Aansluitend is er gelegenheid voor vragen en discussie.

Toegang is gratis.

Datum Donderdag 13 februari 2020
Tijd 19.45 - 22.30 uur
Locatie De Koperen Tuin | Prinsentuin 1, Leeuwarden
Kosten Gratis
Aanmelden n.v.t.

Attiek is het discussieplatform voor ruimtelijke ontwikkelingen in Leeuwarden.