Menu
Mijn Keunstwurk

Attiek bijeenkomst: Hoe monumenten in het Noorden duurzaam worden

Donderdag 17 oktober

Hoe kun je je monumentale woning of ander historisch pand energiearm maken en tegelijkertijd de monumentale waarden intact laten?  Bijvoorbeeld bij verbouwplannen, ligt het voor de hand gelijk ook energiebesparende maatregelen mee te nemen. Maar kan dat allemaal wel bij een monument? En is het wenselijk?

Op deze attiekavond vertelt Trijntje Buma hoe de gemeente Leeuwarden eigenaren van monumentale woningen stimuleert deze uitdaging op te pakken. De gemeente betaald voor een aantal particuliere woningen mee aan een ‘energiescan’, waarmee eigenaren daadwerkelijk aan de slag kunnen.
Hoe gaat dat in zijn werk en wat komt daar vervolgens allemaal bij kijken? Enkele eigenaren/ bewoners zijn aanwezig en kunnen lichten hun ervaringen toe.

Restauratiearchitect Kor Holstein uit Groningen heeft al vele monumentale panden gerestaureerd en verduurzaamd. Hij geeft aan de hand van een aantal van zijn projecten een inkijkje in de afwegingen die je als architect moet maken tussen de technische mogelijkheden en de cultuurhistorische beperkingen. En hij geeft antwoord op de vraag of je energiemaatregelen bij een monument ook kunt terugverdienen.

De avond wordt geleid door spreekstalmeester Dave Wendt.

Toegang is gratis.

Datum Donderdag 17 oktober
Tijd 19.45 - 22.30 uur
Locatie De Koperen Tuin | Prinsentuin 1, Leeuwarden - Bovenzaal
Kosten Gratis
Aanmelden n.v.t.

Attiek is het discussieplatform voor ruimtelijke ontwikkelingen in Leeuwarden.

Contactpersoon
Roelof KosterAdviseur Design en Creatieve Industrie
Werkdagen:wo, do, vr
Telefoon:058 234 34 54