Mijn Keunstwurk

Bijeenkomst zzp’ers en ondernemers in kunst & cultuur

11 september 2017

Als zzp’er of ondernemer in de kunst- en cultuursector ben je een belangrijke spil voor projecten en educatie in jouw regio. Dit ben je en dit wil je graag blijven. De manier van samenwerken verandert echter ingrijpend. Bij deze verandering passen een ondernemende houding en het gevoel van gezamenlijke verantwoordelijkheid. Maar hoe pak je dit aan? Samen met jou en All Art Professionals willen Keunstwurk en Kunstkade dit onderwerp aankaarten door middel van een bijeenkomst op 11 september bij Keunstwurk. Een mooie gelegenheid om je te ontwikkelen in je vakgebied!

Datum 11/9/2017
Tijd 10.00 - 15.00, inclusief lunch
Locatie Keunstwurk, Wissesdwinger 1, Leeuwarden
Voor wie? Zzp'ers en ondernemers uit de kunst- en cultuursector
Kosten Gratis toegang
Aanmelden Niet meer mogelijk
Organisatie Keunstwurk: keunstwurkplein@keunstwurk.nl, tel: 058 2343434
Kunstkade: info@kunstkade.nl, tel: 058 2895365

Programma

Moderator van de dag is Allard Bentvelsen, trainer bij All Art Professionals, die speciaal door de LKCA  voor deze bijeenkomst is benaderd.

Doel bijeenkomst

Op 28 maart 2017 heeft in de jeugdtheaterschool in Leeuwarden een bijeenkomst plaatsgevonden voor zzp’ers in de kunsten en kunstvakdocenten, georganiseerd door LKCA, Cultuurconnectie en All Art Professionals. Doel van deze bijeenkomst was actief kennis en ervaringen delen over het bereiken van je doelgroep, het inzetten van digitale middelen en samenwerken in de regio. Wat houdt jou als kunstondernemer nu het meeste bezig? Sterktes, zwakten, bedreigingen en mogelijkheden.

Een inspiratieplek

De resultaten van deze bijeenkomsten zijn in Utrecht gepresenteerd. Hieruit is de behoefte aan een inspiratieplek voor ondernemers in de kunsten Fryslân gebleken. En dat er een trend gaande is naar disciplineoverstijgend werken. Meer inspiratie bij collega’s van andere disciplines zoeken, wat tevens een vraag uit de markt is.

Onderzoek LKCA

Ondertussen heeft het LKCA een groot onderzoek gedaan naar de stand van zaken rond zzp’ers in de kunst. Hieruit zijn bijzondere overeenkomsten en verschillen tussen de diverse regio’s in Nederland af te lezen. Op maandag 11 september zullen deze resultaten bij elkaar komen. Gesprekken met zzp’ers, landelijk onderzoek en de onderwerpen die er volgens All Art Professionals toe doen.