Menu
Mijn Keunstwurk

Congres | Iepen Mienskip – hoe cultuur de samenleving versterkt

Donderdag 14 juni

In het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 organiseert Keunstwurk samen met Cultuurconnectie op donderdag 14 juni het congres ‘Iepen Mienskip, hoe cultuur de samenleving versterkt’ bij Tryater.

De afgelopen maanden schreef de ene na de andere landelijke krant bijlagen vol over Leeuwarden en Fryslân als Culturele Hoofdstad. Er waren programma’s op tv en radio. Het ging daarbij niet alleen over de voorstellingen die er dit jaar op het programma staan. Maar ook over de boodschap die Leeuwarden en Fryslân als regio willen meegeven.

Mienskip
Het is niet cultuur aan de ene kant en economie aan de andere kant. Cultuur staat niet los van het sociale. Cultuur staat niet haaks op sport. Cultuur en landbouw zijn geen tegenpolen. Cultuur is verweven met al die sectoren. Samen vormen ze hun samenleving, hun mienskip, hun iepen mienskip. Dat is wat Leeuwarden dit jaar als Culturele Hoofdstad wil laten zien. Zo kijken we in Fryslân ook aan tegen cultuur en dit kan een inspiratie zijn voor heel Nederland.

Leeuwarden-Fryslân 2018 laat dit jaar als Culturele Hoofdstad van Europa zien hoe cultuur de samenleving versterkt. Wij nemen je graag mee in de ‘Iepen Mienskip’.