Mijn Keunstwurk

Cursus Filmproducent

Start dinsdag 7 januari 2020

Altijd al iets willen doen met film? Dat kan nu! Samen met New Noardic Wave heeft Keunstwurk de cursus filmproducent opgezet om in te spelen op de doorstroming van nieuwe producenten in de noordelijke regio. Deze cursus is bedoeld voor ondernemende types die de kar kunnen trekken bij de productie van een film.

Als filmproducent ben je verantwoordelijk voor de zakelijke en organisatorische aspecten bij het maken van een film. Jij start een filmproject, stelt een crew samen, zorgt voor financiering, communicatie & marketing en brengt de film onder de aandacht bij de juiste partijen. En natuurlijk zorg je ervoor dat alles op de set soepel verloopt. Al deze aspecten komen aan bod tijdens de cursus. In de periode van tien bijeenkomsten krijg je inzicht in de taken en rollen en krijg je kennis en vaardigheden die direct inzetbaar zijn in de praktijk.

De cursus is bedoeld voor enthousiastelingen die al enige ervaring hebben met het organiseren in de theater- of muziekwereld. Je bent bijvoorbeeld al actief binnen het verenigingsleven, theatervoorstellingen, lokale festivals of ad hoc productiegroepen. Ook als je een studie doet die enigszins aansluit of als je ambitie hebt om in de filmwereld aan de slag te gaan, ben je van harte welkom om je in te schrijven.

Er worden 11 bijeenkomsten georganiseerd waaronder 1 introductiebijeenkomst, 4 lesavonden, een excursie, 4 werksessies en een afsluiter. De werksessies worden begeleid door New Noardic Wave. De lesdagen vallen één keer in de week op dinsdagavond en zullen plaatsvinden bij Keunstwurk of New Noardic Wave. De schoolvakanties zijn op deze cursus van toepassing.

Meer info en aanmelden

Praktische informatie

Data Dinsdag | 7 januari, 14 januari, 21 januari, 28 januari, 4 februari, 11 februari, 25 februari, 3 maart, 10 maart & 17 maart
Tijden Van 19.30 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Excursie Datum nog niet bekend
Locaties Keunstwurk | Wissesdwinger 1, 8911 ER in Leeuwarden
New Noardic Wave | Voorstreek 39, 8911 JJ in Leeuwarden
Prijs € 325,-
Taal De cursus is Nederlandstalig
Aanmelden Kan tot dinsdag 17 december 2019
Contactpersoon
Elien Cusvelleradviseur beeldende kunst, coördinator Keunstwurkplein
Werkdagen:di, wo, do
Telefoon:058-2343435