Menu
Mijn Keunstwurk

Discussieavond | Parkhoven: innovatief en elegant

Vrijdag 1 maart

In november 2018 werd het ontwerp voor de nieuwbouw van Parkhoven van VNL Architecten uit Grou, door het publiek gekozen tot Winnaar van de Vredeman de Vries LC-Publieksprijs.

“…een zorgwoningencomplex met innovatieve en gedurfde oplossingen en met een architectonische uitwerking van een heel hoog niveau.” (Leeuwarder Courant, 17 nov 2018)

VNL Architecten – Theunis Vonk en Robert Landstra –, komen in Attiek vertellen over hun bekroonde ontwerp voor Parkhoven, voor opdrachtgever Kwadrantgroep.

Het gloednieuwe gebouw bevindt zich in de voormalige stadstuin van Leeuwarden: Achter de Hoven, waar de historische waterloop de Potmarge doorheen stroomt. Omdat de gemeente hecht aan een hoogwaardige invulling van dit gebied, werd door de gemeenteraad de Ontwikkelvisie Potmarge vastgesteld. De stedenbouwkundige randvoorwaarden en welstandsrichtlijnen hierin zijn zeer specifiek. Stedenbouwkundige Jos van Langen licht de uitgangspunten toe en geeft een doorkijkje naar de verdere ontwikkeling van het Potmargegebied.

Discussie
Na afloop van de presentatie door de sprekers is gelegenheid tot het stellen van vragen en te discussiëren. De discussie wordt geleid door spreekstalmeester Jef Mühren.

Eventlink op Facebook: https://www.facebook.com/events/2257058221220543/

Datum Vrijdag 1 maart 2019
Tijd 19.45 - 22.30 uur
Locatie De Koperen Tuin | Prinsentuin 1, Leeuwarden - Vestdijkzaal
Kosten Gratis
Aanmelden n.v.t.

Attiek is het discussieplatform voor ruimtelijke ontwikkelingen in Leeuwarden.

Contactpersoon
Roelof KosterAdviseur Design en Creatieve Industrie
Werkdagen:wo, do, vr
Telefoon:058 234 34 54