Menu
Mijn Keunstwurk

Estafettevoorstelling Don Duyns bij Tryater

Zondag 30 januari 2022 (geannuleerd)

Deze activiteit is GEANNULEERD. We zijn van plan om op een later moment in het jaar een activiteit te organiseren rondom het uitgebrachte stuk 'Wetter en Fjoer'.

Tijdens het Nationale Theaterweekend organiseren StUFT, Iepen DoEk, Keunstwurk en Tryater op zondag 30 januari een speciale estafettevoorstelling van ‘Wetter en Fjoer’ van Don Duyns waar jouw toneelvereniging aan mee kan doen! Wetter en Fjoer is de Friese vertaling van de Nationale Theatertekst die voor alle toneelverenigingen gratis beschikbaar is gesteld.

De Nationale Theatertekst

Het Nationaal Theaterfonds wil graag de Nederlandse toneelschrijfkunst bevorderen en de band tussen theaters en amateurverenigingen versterken. Daarvoor heeft het fonds iets nieuws bedacht: De Nationale Theatertekst. Ieder jaar krijgt een bekende toneelschrijver de opdracht om een toneelstuk te schrijven. Deze wordt gratis beschikbaar gesteld aan alle toneelverenigingen in Nederland. Met als doel dat zij het stuk opvoeren in een lokaal theater tijdens het Nationale Theaterweekend (28 t/m 30 januari 2022).

De eer van het schrijven van de eerste tekst lag in handen van Don Duyns, een van Nederlands meest gespeelde toneelschrijvers. Hij schreef het stuk ‘Water en Vuur’. Speciaal voor de Friestalige toneelverenigingen is er een Friese vertaling gemaakt door Anja Steegstra. Dit is mede mogelijk gemaakt door StUFT en het NAPK.

Doe mee met de estafettevoorstelling op zondag 30 januari bij Tryater

De aanlooptijd tot het Nationale Theaterweekend is nog kort. Om het hele stuk nog te kunnen instuderen moet je wel heel hard aan de bak als vereniging. Daarom hebben we wat leuks bedacht om het toch mogelijk te maken om het stuk tijdens het Nationale Theaterweekend op te voeren: een estafettevoorstelling!

Op zondag 30 januari spelen we het hele stuk met zijn allen in de theaterzaal van Tryater! Je repeteert je scènes van te voren bij je eigen club. Op zondag 30 januari komen we dan bij elkaar voor een doorloop en de voorstelling.

Aanmelden

Deze activiteit is geannuleerd. We zijn van plan om op een later moment in het jaar een activiteit te organiseren rondom het uitgebrachte stuk ‘Wetter en Fjoer’.

Even praktisch

>> Download hier de Nederlandse versie van ‘Water en Vuur’:
>> Download hier de Friese vertaling door Anja Steegstra

Gratis theatertekst en productiebijdrage

Je kunt natuurlijk ook het hele stuk met je toneelvereniging opvoeren:
Even op een rijtje:

  • Het is een gratis beschikbare theatertekst, zonder rechten op te voeren
  • Het is een toegankelijke theatertekst speelbaar voor 12 personages, maar speelbaar vanaf 2 of 3 acteurs
  • Je bent vrij om een vorm te kiezen die past bij je beschikbare tijd en middelen (een deel van de tekst/lezing etc.) Dit is i.v.m. kortere aanlooptijd.
  • Je kunt ook in je eigen dorp/buurt spelen, maar vraag het theater in je buurt of ze jullie opvoering mee willen nemen in de programmering tijdens het Nationale Theaterweekend
  • Voor de opvoering tijdens het Nationale Theaterweekend is een productiebijdrage beschikbaar wanneer jou productie opgevoerd wordt in een van de deelnemende lokale theaters
  • Doe je niet mee aan de estafettevoorstelling, maar ga je zelf met het stuk aan de slag? Meld je dan even aan bij het Nationale Theaterweekend: Aanmelding deelname Theaterweekend 28, 29 en 30 januari 2022 (google.com) en laat het ons ook even weten als je meedoet via amateurkunst@keunstwurk.nl

Keunstwurk, Tryater, Stuft en Iepen DoEk doen samenwerkingsprojecten om een impuls te geven aan het amateurtheater in Fryslân.

Contactpersoon
Rozemarijn StrubbeCoördinator Kennis Cultuurparticipatie
Werkdagen:ma, di, do
Telefoon:058 234 34 50
Mobiel:06-83428984