Menu
Mijn Keunstwurk

Europees dansproject ‘Let’s Dance’ van start in Fryslân

22 februari 2016

Op maandag 22 februari gaat het Europese project Let’s Dance van start in het Huis voor Amateurkunst bij Keunstwurk. Een uniek dansproject dat jonge Friese makers wil stimuleren zichzelf te ontwikkelen als professional op het gebied van Community Dans Theater. Het uitgangspunt hierbij is het feit dat ieder mens op artistiek hoogwaardig niveau kan dansen, ongeacht zijn fysieke mogelijkheden of achtergrond. Nooit eerder werd op Europees niveau in Friesland een dansproject gerealiseerd met deze doelstelling. Het project is opgezet door vier culturele instellingen, AAIIC in Granada, De Loopers in Bremen, YDance in Glasgow en Keunstwurk in Leeuwarden. Het project duurt tot en met mei 2017 en resulteert in een choreografie met als thema ‘Migratie’. De voorstelling gaat in februari 2017 in Grenada in première en komt in het voorjaar van 2017 naar Friesland.

Bijzonder aan het project is dat het internationaal is en dat we dit dansproject in Friesland mogen realiseren. Jonge makers krijgen workshops onder leiding van choreograaf Grietine Molenbuur en een deel van hen zal op reis gaan om ervaringen met jonge makers uit andere landen uit te wisselen.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt het project nader toegelicht aan jonge makers die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan het project. Daarvoor zijn 350 dansdocenten in Friesland aangeschreven.

Naast Grietine Molenbuur zal ook Wilfried van Poppel aanwezig  zijn. Van Poppel is algeheel artistiek leider voor dit project. Hij is Nederlands choreograaf, woonachtig in Bremen en reist de wereld over om voorstellingen te maken vanuit de Community Danstheater-methodiek. Hij deed dit onder andere in Palestina en Zuid Korea.

Datum 22 februari 2016
Tijd 10.00 – 12.00 uur
Locatie Theaterzaal in het Huis voor Amateurkunst bij Keunstwurk

Programma

10:00 u Inloop met koffie/ thee
10:30 u Welkom door Hannelore Duynstee, adviseur Dans Keunstwurk
10:40 u Presentatie van het project met aansprekend beeld- en filmmateriaal door Hannelore Duynstee, Grietine Molenbuur en Wilfried van Poppel
11:20 u Vragen vanuit het publiek
12:00 u Afsluiting

Community Dans Theater

CDT is een combinatie van de Danstheater-methodiek (Pina Bausch) en Community Dans (Royston Maldoom). Met het uitgangspunt dat ieder mens op artistiek hoogwaardig niveau kan dansen, ongeacht zijn fysieke mogelijkheden of achtergrond. Naast de jonge makers zullen dus ook niet-ervaren dansers meedoen!

Europese samenwerking

Let’s Dance is een samenwerkingsverband tussen vier culturele instellingen:

  • AAIIC, Granada (algehele zakelijke leiding)
  • De Loopers, Bremen (algehele artistieke leiding)
  • YDance, Glasgow
  • Keunstwurk, Leeuwarden