Menu
Mijn Keunstwurk

Europese conferentie ‘Challenging the local’ over toekomst amateurtheater

Donderdag 18 oktober t/m zaterdag 20 oktober 2018

Het amateurtheater in Fryslân kent een rijke traditie en is volop in beweging, maar kent ook de nodige uitdagingen. Hoe is dat in de rest van Europa? Van 18 t/m 21 oktober 2018 komen Europese theatermakers en theaterwetenschappers naar Leeuwarden voor de Europese conferentie Amateurtheater ‘Challenging the local’. Ontmoet hen tijdens het programma vol inspirerende lezingen, workshops en presentaties over artistiek onderzoek.

Tijdens deze week ontstaat er op Europees niveau een unieke samenwerking tussen praktijk, onderwijs en wetenschap. Vanuit een gezamenlijk doel werken we áán een gezamenlijk doel: de toekomst van het amateurtheater. Let op: de voertaal is Engels.

Belangrijke vraagstellingen
Hoe zou het amateurtheater in Fryslân om kunnen gaan met de uitdagingen zoals het vinden van nieuwe bestuursleden, zorgen voor jonge aanwas of het vinden van voldoende middelen? En kampen toneelverenigingen in andere landen met dezelfde uitdagingen of lopen ze tegen andere dingen aan? Hoe kun je elkaar helpen en inspireren?

Programma

Donderdag 18 oktober 2018 Presentatie ‘Amateur Theatre in Smaller European Countries’
Vrijdag 19 oktober 2018 Lezingen van Europese theaterwetenschappers
Zaterdag 20 oktober 2018 Theaterworkshops gegeven door Europese theatermakers
Presentaties artistiek onderzoek op locatie

De Europese conferentie amateurtheater ‘Challenging the local’ is een samenwerking tussen STAF, NHL Stenden Docent Theater, Keunstwurk en het internationale netwerk STEP (Projects on European Theatre Systems).

Contactpersonen
Rozemarijn StrubbeAdviseur Kennis Cultuurparticipatie
Werkdagen:ma, di, do
Telefoon:058 234 34 50
Mobiel:06-83428984
Luuk EisemaAdviseur Theater, Studieleider Regieopleiding
Werkdagen:di
Telefoon:058 234 34 42