Menu
Mijn Keunstwurk

Fair Saturday

zaterdag 30 november 2019

Op zaterdag 30 november 2019, de dag na Black Friday, vieren we FAIR SATURDAY. Letterlijk vertaald naar eerlijke zaterdag. Wereldwijd zet de cultuursector zich op deze dag in voor een sociaal en maatschappelijk effect. We willen de samenleving inspireren om een humane en duurzame aanpak te kiezen. Met minder aandacht voor kapitaal en meer aandacht voor elkaar.

PIANO’S, PINCHO’S & PARTY

Jonge makers, amateurs en professionals uit de cultuursector ondersteunen deze dag verschillende sociale projecten. Op meerdere binnen- en buitenlocaties in de stad laten zij van zich horen en zien. Het dagprogramma bestaat uit de onderdelen: PINCHO’S, PIANO’s en PARTY.

 

Oproep

We doen bij deze een oproep voor het onderdeel PIANO’s. In de binnenstad tref je tien piano’s. We nodigen gepassioneerde amateurs, leerlingen van muziekscholen, conservatoria en professionele muzikanten van harte uit om deze kleurrijke instrumenten te bespelen. Uiteraard is iedereen ook uitgenodigd om te luisteren. Foto’s of filmpjes hiervan kunnen met de hashtag #FairSaturday op de facebookpagina gedeeld worden.

 

Party & Pincho’s

In de avond is er een feest in Stadsschouwburg De Harmonie, deze PARTY is voor iedereen toegankelijk. Het is een cultuurfeest waar we vrijwilligers in het zonnetje willen zetten. Daarnaast hebben we cultuurinstellingen, festivals en jonge makers uitgenodigd om met hun bestaande programma en/of een nieuw initiatief aan te sluiten bij #FairSaturday. En tijdens de PINCHO’s brainstormen cultuurinstellingen en sociale initiatieven in een besloten bijeenkomst over nieuwe plannen voor het komende jaar.

Fair Saturday is een co-productie van LF2028 en Keunstwurk

LF2028 en Keunstwurk hebben er met de gemeente Leeuwarden voor gezorgd Fair Saturday naar Nederland te halen. Met als doel een netwerk te realiseren waarin culturele instellingen of kunstenaars samenwerken met sociale initiatieven en/of goede doelen.