Menu
Mijn Keunstwurk

Friese Dansdagen

4 oktober t/m 8 oktober 2018

Iedereen kan dansen. We dansen als we blij zijn, verliefd of juist bij verdriet. Dansen biedt troost en verbindt. Van donderdag 4 tot en met maandag 8 oktober 2018 is Leeuwarden het bruisend hart van alles dat hiermee te maken heeft. Stadsschouwburg De Harmonie en poptempel Neushoorn zijn dan het zenuwcentrum van de eerste Friese Dansdagen.

Van internationale tot Friese allure
Spraakmakende voorstellingen uit binnen- en buitenland sieren tijdens het festival de planken van De Harmonie. Friese dansers stralen op de verschillende podia en tijdens het grootse Dansfeest mag iedereen met de voetjes van de vloer.

Iedereen kan dansen
Dans is voor iedereen. Het kent geen drempels als leeftijd, achtergrond, fysieke of verstandelijke beperkingen. Laat je gevoel spreken en beweeg je lichaam, op welke manier dan ook. Jonge choreografen creëren speciaal voor de Friese Dansdagen een choreografie voor  ‘onverwachte dansers’.

Grenzeloze samenwerking
De Dance Battle voor basisscholen van Kunstkade wordt dit keer extra large met middelbare scholieren en Friese urban dancers. We reiken van Noord naar Zuiden in de samenwerking met het landelijke festival De Nederlandse Dansdagen uit Maastricht. Samen creëren we een festivalproductie waarin families de vloer op gaan op om dansend de generatiekloof te overbruggen. Natuurlijk krijgt ook (jong) talent en heel dansend Friesland de kans om de eigen dansmoves te tonen op het open podium of in één van de vele workshops.

Dûns, dans, dance tijdens de Friese Dansdagen!

Contactpersoon
Afke BrenninkmeijerAdviseur Dans
Werkdagen:di, wo
Telefoon:058 234 34 14