Menu
Mijn Keunstwurk

Discussieavond | Inbreiden in de stad

Vrijdag 5 oktober

Om de ontwikkeling van de binnenstad te versterken, werd in 2011 vanuit de gemeente de manifestatie Kloppend Hart gestart. Architecten, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en eigenaren werd gevraagd met nieuwe bouwplannen voor de binnenstad te komen, om zo de aantrekkelijkheid en kwaliteit ervan te vergroten. De oproep ontving veel respons. In de meeste gevallen ging het om zogenaamde ‘inbreidingslocaties’: bouwen binnen bestaande bebouwing.

De locaties en plannen die destijds de revue passeerden, zijn ook nu nog actueel. Ze zijn, ofwel nog steeds onderwerp van discussie, ofwel zijn ze inmiddels – soms in gewijzigde vorm – in uitvoering. Attiek is nieuwsgierig naar de uitdagingen waar een architect voor komt te staan bij het maken en uitvoeren van een dergelijk ‘inbreidingsontwerp’. Waar liggen de grenzen van je ontwerp en hoe laat je het aansluiten bij het omliggende gebied? Aan de hand van twee zeer actuele stadsinbreidingen vertellen twee gerenommeerde architectenbureaus uit de eigen praktijk:

  • Bert Bandringa (Stedenbouwkundige, Gemeente Leeuwarden), leidt de avond in met een gemeentelijke visie op stadsinbreiding.
  • Doeke van Wieren (TWA Architecten) geeft een kijkje in de keuken, aan de hand van het gloednieuwe ontwerp voor sociale woningbouw aan het Zuidvliet.
  • Bart Cilissen (AchterboschZantman) licht toe hoe hun nieuwe ontwerp voor luxe stadswoningen op het Doelepleintje is ingepast in zijn omgeving.

Ook is er na de presentaties door de sprekers gelegenheid tot het stellen van vragen en te discussiëren. De discussie wordt geleid door spreekstalmeester Klaas Zwart.

Praktische informatie

Datum Vrijdag 5 oktober 2018
Tijd 19.45 - 22.30 uur
Locatie De Koperen Tuin | Prinsentuin 1, Leeuwarden - Vestdijkzaal
Kosten Gratis
Aanmelden n.v.t.

Attiek is het discussieplatform voor ruimtelijke ontwikkelingen in Leeuwarden.

Contactpersoon
Roelof KosterAdviseur Design en Creatieve Industrie
Werkdagen:wo, do, vr
Telefoon:058 234 34 54