Menu
Mijn Keunstwurk

Informatiemiddag LF2018 op zaterdag 13 mei 2017

13 mei 2017

Op zaterdag 13 mei 2017 is er van 13.00-16.00 uur een informatiemiddag voor besturen en dirigenten van korpsen, muziekverenigingen en koren bij Tryater in Leeuwarden. Tijdens deze bijeenkomst zullen de opening van LF2018, Never Ending Orchestra (NEO) en Conference of the Birds uitgebreid onder de aandacht worden gebracht.

De opening

Muziek zal tijdens de opening van LF2018 op 27 januari 2018 een centrale rol spelen. Door heel Leeuwarden zal op zaterdag een muziekstuk ten gehore gebracht worden. Deze avond zal worden georganiseerd door Tryater. In de aanloop naar de grote ontknoping van de opening zal muziek te horen zijn die het klankdecor vormt waarin het publiek zich door de stad begeeft. Deze muziek bouwt op en uiteindelijk komt alles samen in een lied, dat speciaal voor de opening gecomponeerd wordt en het thema zal zijn. Een knallend muzikaal hoogtepunt als start van het hele culturele jaar. Dit lied wordt ten gehore gebracht door orkesten, muziekverenigingen en koren. Je kunt dus met je muzikale bijdrage een essentieel onderdeel van de opening zijn. Het wordt een eenmalige grootse, spectaculaire gebeurtenis. De muziek is niet alleen het verbindend element van de opening: een iepen Mienskip is een Mienskip waarin we naar elkaar luisteren.

Never Ending Orchestra

In iedere muzikant schuilt de wens om gehoord en gezien te worden. Never Ending Orchestra (NEO) biedt muzikale initiatieven van professionals en amateurs een podium tijdens LF2018. Van pop tot klassiek: in 2018 swingt Friesland de pan uit met 1001 muzikale optredens. NEO programmeert concerten overal in de provincie én in Leeuwarden. Initiatieven met een vernieuwend karakter, op bijzondere locaties, in verrassende samenstellingen. NEO gaat ervoor zorgen dat het jaar 2018 een creatieve explosie voor muzikaal Friesland wordt. Het is de springplank die nieuw talent, amateurmuzikanten en professionele muzikanten samenbrengt en laat floreren.

Conference of the Birds

In de zomer van 2018 wordt Birds, Brass & Dance getransformeerd tot een verrassende muziek- en dansvoorstelling op locatie. Honderden muzikanten spelen de European Bird Symphony van de Friese componist Sytze Pruiksma. De unieke, multidisciplinaire samenwerking van dertig internationale dansers van het Groninger gezelschap Club Guy & Roni en zestig Friese muziekverenigingen mondt uit in een beeldende openluchtvoorstelling.

Datum 13/5/2017
Tijd 13.00 - 16.00 uur
Locatie Tryater, Oostersingel 70, Leeuwarden
Voor wie? Besturen en dirigenten van korpsen, muziekverenigingen en koren