Menu
Mijn Keunstwurk

Inspiratiedag voor regisseurs in het jongerentheater

zaterdagavond 7 mei en zondag 8 mei 2022

Inclusief voorstellingsbezoek op 7 mei!


Ben jij regisseur in het amateurtoneel en maak je graag theater met jongeren uit je dorp of wijk? Dan is deze dag iets voor jou! In het openingsweekend van Broei organiseren we een inspiratie dag waarbij je leert hoe je een theatertekst vertaalt naar de vloer.

De inspiratiedag wordt georganiseerd door Keunstwurk, Meeuw Jonge Theatermakers, Iepen DoEk en Tryater.

Wat gaan we doen?

Opnieuw organiseren we een  inspiratie dag voor jongerenregisseurs uit het amateurtoneelveld. Een follow up van de inspiratiemiddag die we hielden op 27 februari j.l. Maar ook als je deze middag niet gevolgd hebt, ben je welkom op deze nieuwe inspiratiedag.  Deze keer werken we met vaste theaterteksten. Hoe vertaal je een theatertekst naar de vloer? Hoe komt de tekst tot leven? Je krijgt een masterclass van theatermaakster Aukje Schaafsma en schrijver Wessel de Vries (Meeuw).
Voor deelname aan deze masterclass vragen we je 5 jongeren mee te nemen. Nadat je ‘s ochtends de masterclass hebt gehad van Aukje en Wessel ga je in de middag aan de slag met de  jongeren die je hebt meegebracht. Aukje en Wessel coachen je in het regisseren.

We starten de avond ervoor al!

Op zaterdagavond 7 mei ga je naar de voorstelling Schreeuwen in een weiland van Meeuw jonge theatermakers in Jorwerd aan het Noard 1. Deze voorstelling is geregisseerd door Aukje Schaafsma en geschreven door Wessel de Vries.

Praktische gegevens

Voor wie  iedereen die theater maakt of wil maken met jongeren
Wanneer zaterdag 7 mei 19.00-20.00u en zondag 8 mei 10.30-18.00u
Waar zaterdagavond 7 mei speelt de voorstelling 'Schreeuwen in een weiland' in Jorwert aan It Noard 1 en de inspiratiedag is op zondag 8 mei in het pand van Keunstwurk aan de Snekertrekweg 1 in Leeuwarden
Kosten 35,- euro  (incl. voorstellingsticket en lunch)
Contactpersoon
Eline de VriesCultuurverbinder Theater & Dans
Werkdagen:wisselend