Menu
Mijn Keunstwurk

Kunstrijke ontdekkingstocht langs oude Friese kerken

elke zaterdagmiddag van 6 juli t/m 14 september 2019 (kerk Sloten is dagelijks geopend)

Vijfde editie Kunst in Kerken van start

Van 6 juli t/m 14 september vindt de vijfde editie van Kunst in Kerken plaats: de jaarlijks terugkerende, kunstrijke ontdekkingstocht langs verschillende historische kerken in Fryslân. Dit jaar zijn er drie verschillende wandel- en fietsroutes samengesteld langs kerken in Noord- en Zuidwest Fryslân waar je eigentijds werk kunt ontdekken van een eclectisch gezelschap van Friese kunstenaars.

Aan de hand van een praktische routekaart word je meegenomen langs bekende en mindere kerken in de regio. In elke kerk vind je een expositie van een Friese kunstenaar. Van impressionistische schilderijen tot kleisculpturen en van textielkunst tot houtsneden.

In Noord Fryslân kun je een oostelijke route volgen van 25 kilometer (met werk van onder meer Han Reeder, Gerda Hulsinga, Ellen Mandemaker, Paula Deutekom, Anne Feddema en Joke Ket) en een westelijke route van 14 kilometer (met werk van Tjabel Klok, Klaas Werumeus Buning, Annemarie Veenstra en Pieter Ploeger).

In gemeente De Fryske Marren is een route uitgezet van 12 kilometer en kun je werk ontdekken van Yt Osinga, Hans Hofman, Margreet Boonstra, Maartje Roos en Saskia Wagenvoort.

Exposanten Noardeast Fryslân
Gerda Hulsinga
Pieter Ploeger
Tjabel Klok
Annemarie Veenstra
Ellen Mandemaker
Anne Feddema
Han Reeder
Joke Ket
Paula Deutekom
Klaas Werumeus Buning
Exposanten De Fryske Marren
Maartje Roos
Hans Hofman
Yt Osinga
Margreet Boonstra
Saskia Wagenvoort

Praktische informatie

Datum Zaterdag 6 juli tot en met zaterdag 14 september 2019 (kerk in Sloten is dagelijks geopend)
Tijden 13.30 - 17.00 uur
Locatie routes Historische kerken in Noordwest-Fryslân en De Fryske Marren
gratis

Tsjerkepaad

Kunst in Kerken is tegelijk met Tsjerkepaad. Tsjerkepaad is een zomeractiviteit waarbij meer dan 250 kerken in heel Friesland (inclusief de Friese Waddeneilanden) open zijn voor publiek. Vrijwilligers staan, onder het genot van een kopje koffie of thee, voor je klaar iets over de geschiedenis van de kerk te vertellen


Kunst in Kerken is een initiatief van Keunstwurk en is gerealiseerd door een samenwerking met culturele initiatiefnemers van de deelnemende kerken en STICHTING KEUNST YN TSJERKEN en STICHTING KUNSTKRING GAASTERLAND

Contactpersoon
Elien CusvellerAdviseur Beeldende Kunst en coördinator Keunstwurkplein
Werkdagen:di, wo, do
Telefoon:058-2343435