Menu
Mijn Keunstwurk

Webinar | Maak tamtam voor cultuur!

Maandag 5 juli 2021

Kom op voor de belangen van jouw vereniging in de gemeentepolitiek

Cultuur is belangrijk voor jou, voor jouw dorp of stad en voor jouw gemeente. Ben je het daar mee eens? Kom dan nu in actie! Dit is namelijk het moment om in jouw gemeente cultuur (politiek) op de kaart te zetten. Wacht niet tot de gemeenteraadsverkiezingen, maar ga nu aan de slag, want de komende maanden zijn lokale partijen al bezig met het opstellen van hun verkiezingsprogramma’s. Sla daarom op de trom, rammel aan de poort, klim in de pen en laat de politieke partijen in de gemeente weten dat ze cultuur hoog op de agenda moeten zetten.

In een lange aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 gaan de cultuurverbinders van Keunstwurk onder de noemer ‘Maak tamtam voor cultuur!’ zich extra inzetten om cultuurverenigingen te ondersteunen bij het lobbyen. Hoe overtuig je lokale politici van de waarde van amateurkunst en cultuureducatie, tussen grote thema’s als klimaatverandering en tekorten in het sociaal domein? Wij maken je wegwijs aan de hand van inspirerende webinars en praktische tools. Dit doen we in samenwerking met het LKCA (het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst).

Op 5 juli organiseert Keunstwurk een webinar met drie experts die je vertellen hoe je contact kunt leggen met de gemeentepolitiek. Politicus Bearn Bilker, Johan Meesters (OMF) en professioneel lobbyist Mara van Waveren geven uitleg en staan klaar voor al jouw vragen.


Programma 5 juli

  • Vraaggesprek | Kunst en cultuur in de gemeentepolitiek
    Met Bearn Bilker – oud-raadslid, -wethouder en -burgemeester
  • Verhaal | Hoe praat je als vereniging met politici?
    Door Johan Meesters –  voorzitter OMF (Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân)
  • Vragenronde
    Deelnemers kunnen de experts vragen stellen

Aanmelden

Meld je nu aan! Dit kan tot en met maandag 5 juli. Na aanmelding ontvang je een mail met de (Zoom) deelnamelink.

Praktische informatie

Datum maandag 5 juli
Tijd van 19:30 - 21:00 uur
Locatie online
Kosten gratis
Taal Nederlands
Aanmelden Aanmelden kan tot en met maandag 5 juli

Ondersteuningsinitiatief ‘Maak tamtam voor cultuur!’

In een lange aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 gaan de cultuurverbinders van Keunstwurk onder de noemer Maak tamtam voor cultuur! zich extra inzetten om cultuurverenigingen te ondersteunen bij het lobbyen. Aan de hand van een kort online college, een handboek, voorbeeldbrieven en een community-app kun je nu al beginnen!

Contactpersoon
Elizabeth KooyCultuurverbinder Zang
Werkdagen:di, wo
Telefoon:06 23216032