Menu
Mijn Keunstwurk

Module Regie | Basis coaching & overdracht

Start dinsdag 17 maart 2020

In deze module van acht lessen leer je over wie je bent als coach en maak je kennis met het coachen van spelers in een scène.

Bij docent Theo Woudstra leer je wat een goede coach is. In twee lessen doceert hij je de basisvaardigheden van het coachen. Je leert de ”do’s and don’ts” van het coachen, wordt uitgedaagd om over coaching na te denken en je krijgt tips over mogelijke bronnen voor zelfstudie. Docent Luuk Eisema past in zijn lessen een methode van coachen toe. De cursisten zijn wisselend speler en regisseur. Je ervaart op deze wijze wat het is om spelers te coachen maar ook wat die coaching veroorzaakt bij de speler.

Je leert werken met een analysemethode die speciaal voor de opleiding is ontwikkeld. Iedere cursist werkt als coach één keer met de methode in de praktijk. Je ontvangt een korte reader met daarin de behandelde stof.

  • Informatie over de basiselementen van een goede coaching
  • Wat voor coach ben je zelf?
  • Do’s and don’ts van het coachen
  • Basis voor een methode van coaching

De module wordt afgesloten met het uitreiken van je bewijs van deelname.

Opleiding regisseur in amateurtheater
Deze module is onderdeel van de 3-jarige opleiding regisseur in amateurtheater. Nieuwsgierig naar het totaalpakket? Lees meer over de opleiding regisseur in amateurtheater.