Menu
Mijn Keunstwurk

Moetingsjûn | ‘Jeugd betrekken, begeleiden en inspireren’

Dinsdag 8 maart 2022

Binnen vele kunstverenigingen is het de uitdaging om nieuwe aanwas van jeugd te vinden en daarnaast de jonge beoefenaars te betrekken bij de vereniging. Op deze avond zijn (bestuurs)leden van kunstverenigingen welkom om met elkaar in gesprek te gaan over deze veelvoorkomende uitdaging. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we vooral zelf aan de slag. 

Ook is er deze avond een speciaal ‘jeugdpanel’ aanwezig, een aantal jonge beoefenaars vanuit verschillende kunstdisciplines die als deskundigen aansluiten bij de avond. We hebben het met elkaar over de volgende vragen ‘Hoe bereik je de jongeren?’ en ‘Hoe houd je de jongeren betrokken bij je vereniging’? Twee initiatieven uit de praktijk vertellen over hoe zij dit aanpakken:

’t Stationnetje

’t Stationnetje is de naam van een door KEaRN Welzijn ontwikkeld project voor én van jongeren van 14 tot 30 jaar. Het project ondersteunt via diverse ‘sporen’ jongeren bij het realiseren van hun doelen en het werken aan hun toekomst. Het stationnetje begon een paar jaar terug met een handjevol jongeren en bereiken inmiddels meer dan 500 jongeren en breiden binnenkort uit met nieuwe locaties. Ze nemen ons mee in hun aanpak in het bereiken van de doelgroep.

Halbertsma Wergea

De jongerenvereniging van Halbertsma toneel uit Wergea heeft een unieke aanpak in het bestuur. Ze vertellen ons over hun aanpak en hoe ze de jongeren betrokken houden bij de vereniging.

Praktische informatie

Voor wie bestuursleden of afgezanten van koren, muziek-, dans-en theaterverenigingen
Datum Dinsdag 8 maart 2022
Tijd 19.30-21.30 uur
Locatie Keunstwurk, Snekertrekweg1, 8912 AA, Leeuwarden
Kosten gratis
Aanmelden De inschrijving is gesloten
Corona we hanteren de dan geldende richtlijnen van het RIVM
Contactpersonen
Wilbert ZwierCultuurverbinder HaFaBra
Werkdagen:ma, di, wo
Telefoon:06 29628366
Eline de VriesCultuurverbinder Theater & Dans
Werkdagen:wisselend