Mijn Keunstwurk

Netwerkbijeenkomst Kunst in de Zorg | kunst als middel voor Positieve Gezondheid

Dinsdag 9 oktober 2018

In Fryslân is, net als de landelijke tendens, steeds meer aandacht voor het inzetten van kunst en cultuur binnen zorg & welzijn. In dit kader organiseert Keunstwurk samen met Patyna en Tijd voor Talent op dinsdagmiddag 9 oktober 2018 een netwerkbijeenkomst met informatie, inspiratie en projecten.

Voor wie?
Voor cultuurmakers, zorginstellingen, gemeenten en provincie, mantelzorgers, welzijnsorganisaties, cultuurinstellingen en andere geïnteresseerden.

Aanmelden

Het concept Positieve Gezondheid, door Machteld Huber in Nederland geïntroduceerd in 2012, legt niet de focus op de afwezigheid van ziektes, maar op het vermogen om te kunnen gaan met fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen. Dit moet leiden tot een kwalitatief en zinvol leven waar kunst en cultuur aan kan bijdragen.

Praktische informatie

Datum Dinsdag 9 oktober 2018
Tijd 14.00 - 16.30 uur
Locatie Patyna, locatie Flecke, Midstraat 10, 8501 AP Joure (tip: parkeren op Waagplein)
Kosten Gratis

Indeling middag
Vier sprekers vertellen over de ontwikkelingen op het gebied van cultuur & zorg, zowel op landelijk als regionaal niveau. En we gaan samen met de bewoners van De Flecke luisteren naar een interactieve muziekvoorstelling van Duo AlaCarte. Het tweede gedeelte gaat over verschillende initiatieven waar je aan mee kunt doen: Tijd voor Talent tweede fase, expeditie naar Onvergetelijk DR8888 en de Friese Cultuurmarkt voor de Zorg. De middag wordt afgesloten met een gezellige borrel.

Programma

13.45 uur Inloop
14.00 uur Welkom, start presentaties
15.00 uur Interactief muzikaal verhaal door klassiek duo AlaCarte
15.30 uur Vervolg presentaties
16.00 uur Borrel
16.30 uur Einde

Presentaties

Aanmelden
Contactpersoon
Judith BaarsmaAdviseur Stipe
Werkdagen:ma, do
Telefoon:058 234 34 46