Menu
Mijn Keunstwurk

Netwerkborrel + workshops Steunpunt Beeldende Kunst

donderdag 8 juni 2023

Werk jij als professional in de kunsten in Friesland? Kom dan 8 juni naar de netwerkborrel van het nieuwe Steunpunt Beeldende Kunst. Je ontmoet vakgenoten op een inspirerende plek in Friesland: Het Lage Noorden in Marrum.

Tijdens de netwerkborrel kun je onder het genot van een drankje met je collega’s kletsen. Ook kun je de prachtige locatie bekijken. Het Lage Noorden is een ontmoetingsplek voor kunstenaars, kunstliefhebbers en ‘verderkijkers’. Het heeft o.a. een café en restaurant, ateliers, een artist in residence en een camping. De eigenaars Stephan Valk en Sandra Jansen leiden je graag rond.

Workshops voor kunstenaars en makers
Voorafgaand aan de borrel kun je vanaf 15.00 uur naar twee workshops:
1. Meet the artist: Kunstenaar Merijn Vrij gaat met je in gesprek over het creatieve proces. Voor hem is het proces even belangrijk als de uitkomst. Hij zoekt in zijn werk naar een toevoeging aan een locatie, die kan verwonderen en de aanschouwer de plek opnieuw doet beleven. En plezier brengt.
2. Meet the curator: Han Steenbruggen is inhoudelijk directeur bij Museum Belvedère in Heerenveen. Hij vertelt over hoe hij een tentoonstelling samenstelt en werkt met kunstenaars. Ook beantwoordt hij graag vragen uit de groep.

Programma
15:00 – 16.20 uur workshop 1
16.20 – 16.30 uur korte pauze
16.30 – 17.30 uur workshop 2
17.30 – 19.30 uur netwerkborrel

Informatie

voor wie Friese kunstinstellingen, organisaties en kunstenaars en makers werkzaam en/of woonachtig in Friesland.
datum en tijd do 8 juni, 15.00 - 20.00 uur
kosten Deelname aan de netwerkborrel is gratis, aanmelden is wel verplicht. Deelname aan de workshops kost €10. Betaling op locatie.
locatie Het Lage Noorden, Zeedijk 8, 9073 TN Marrum
openbaar vervoer Vanaf Leeuwarden CS vertrekt Arriva bus 60 om 14.22 uur en arriveert om 13.48 uur bij halte Provinciale Weg, Marrum.  Wij staan daar met 3 auto's en kunnen dus zo'n 12 mensen vervoeren naar de locatie. Als je wilt meerijden kun je dat aangeven in het aanmeldformulier.
Eten wat de pot schaft Je kunt ook voor het avondeten reserveren via het aanmeldformulier.

Steunpunt beeldende kunst is een initiatief van Keunstwurk. We werken samen met een groot aantal kernpartners in de provincie: FRIA, Kunstacademie Friesland, SYB, Media Art Friesland, Fries Museum, Museum Belvedère, Museumfederatie Fryslân, VHDG. Daarnaast werken we ook samen met Kultuer Kollektyf, NHL Stenden, Lectoraat Open Innovation, Stichting 018, Kunstmaand Ameland, Noordenaars, Academie Minerva, Kunst & Cultuur Drenthe en het Mondriaan Fonds.

Het Lage Noorden
Contactpersonen
Hannah StienstraJunior adviseur Beeldende Kunst
Werkdagen:wo, do
Telefoon:058-2343435
Milena BleeksmaAdviseur Beeldende Kunst
Werkdagen:wo
Mobiel:06-20244447