Menu
Mijn Keunstwurk

Online café Leve de Vereniging!

Maandagavond 29 maart

Op maandagavond 29 maart organiseren Sport Fryslân, Doarpswurk en Keunstwurk een online café over de toekomst van verenigingen in Fryslân. Dit online café is de aanzet om na te denken over een krachtig en vitaal verenigingsleven en tevens de start van de campagne Leve de Vereniging!

Fryslân kent een rijk verenigingsleven, maar er zijn ook zorgen. Verenigingen worstelen met het werven én behouden van vrijwilligers en leden. Het is ook lastig om bestuursfuncties te vervullen. Mensen willen zich wel inspannen voor een vereniging, maar willen niet meer jaren vastzitten aan een bepaalde functie. Het ledenbestand, maar ook de vrijwilligers vergrijzen en verenigingen vinden het lastig om jongeren aan zich te binden. Welke betekenis heeft de vereniging in deze tijd en hoe kunnen we het verenigingsleven een nieuwe impuls geven? Dat is de vraag die centraal staat tijdens het online café.

Over online café
Het is een interactieve online bijeenkomst die wordt bijgewoond door verenigingen vanuit de sport-, kunst- en cultuursector en verenigingen voor het welzijn en het algemeen belang, zoals dorpsbelangen.

Naast diverse gesprekken over het verenigingsleven, neemt Daniel Klijn, organisatieadviseur en grondlegger van Besturen met een Visie, aanwezigen mee in een visie op de toekomst. De presentatie is in handen van Miranda Werkman.

Aanmelden
Aanmelden kan t/m donderdag 25 maart op de website van Doarpswurk.

Praktische informatie

Datum Maandagavond 29 maart
Tijd Van 20.00 tot 21.30 uur
Locatie Online
Aanmelden Kan t/m donderdag 25 maart