Menu
Mijn Keunstwurk

Opleiding tot regisseur in amateurtheater

Start in september 2019

Ben jij een inspirator en aanjager van creatieve projecten in jouw dorp of stad? Ben je artistiek, stressbestendig en kan je ook goed samenwerken? Dan is dit misschien wel de opleiding voor jou! De regieopleiding, de opleiding tot regisseur in het amateurtheater, gaat in januari 2019 weer van start. Je kunt je alvast inschrijven voor de oriëntatiebijeenkomsten in september, oktober en november. Twijfel je nog? Lees dan verder!

Wat kun je na deze opleiding?
In drie jaar haal je het Fryske én landelijke regiecertificaat ‘Regisseur in het Amateurtheater’. Je bent in staat om zelfstandig creatieve processen om te zetten in een toonaangevende voorstelling met amateurs.

Inhoud opleiding
Het eerste jaar staat in het teken van spel, overdracht en dramaturgie-geschiedenis. Daarnaast ga je in de praktijk aan de slag met een korte regieopdracht. Het eerste jaar is tevens de korte regiecursus.

In het tweede jaar wordt er gewerkt aan regie-concepten en gaat de lesstof dieper in op de overdracht en begeleiding van (amateur)spelers. Daarnaast krijg je les van specialisten op het gebied van decor, kleding, geluid en licht. Je sluit het jaar af met een regieopdracht van +/- dertig minuten. Het tweede jaar staat gelijk aan het Fryske regiecertificaat.

In het derde jaar wordt gekeken welke aandachtspunten er nog zijn en daarop wordt een lespakket samengesteld. Als slotstuk zal er worden gewerkt aan een avondvullende regie bij een vereniging in het noorden. De repetities en de voorstellingen worden bezocht en beoordeeld door een commissie en daarmee staat het derde jaar gelijk aan het landelijke certificaat.