Menu
Mijn Keunstwurk

Prefinale Ouderen Songfestival in Heerenveen

zondagmiddag 19 november 2023

Op zondag 19 november vindt de prefinale van het Ouderen Songfestival plaats in het Posthuis Theater te Heerenveen. Vooraf is er eerst nog een kennismaking en een voorronde in Fryslân. De data volgen later maar u kunt zich al wel inschrijven via dit formulier

Over Ouderen Songfestival

Iedereen vanaf 55 jaar mag deelnemen aan het Ouderen Songfestival. Als solist, duo en/of trio. De repertoirekeuze is geheel vrij. Alle genres zijn mogelijk. Eenmaal een lied gekozen, dan kan daar niet meer van worden afgeweken. Zowel tijdens de voorronde als tijdens de halve finale en de Grande Finale wordt hetzelfde lied gezongen. Tijdens normale edities mag een deelnemer zich maximaal twee maal inschrijven, tijdens een jubileumeditie maximaal drie keer. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Het Ouderen Songfestival is een landelijk muziekfestival, ooit bescheiden begonnen in een verzorgingshuis in Amsterdam. 30 jaar later is het Ouderen Songfestival uitgegroeid tot een landelijk festival bestaande uit voorrondes in verzorgingshuizen in diverse Nederlandse gemeenten, twee prefinales in de theaters in Houten en Heerenveen en de Grande Finale in het DeLaMar Theater te Amsterdam.

De Grande Finale

Uit de prefinales worden zestien finalisten gekozen. Zij staan uiteindelijk in de Grande Finale in het DeLaMar. Begeleid door het OSF Orkest onder leiding van Kees van Zantwijk brengen zij opnieuw hun lied ten gehore, waarbij ze een gooi doen naar de eerste, tweede en derde vakjury-prijs, de Hans Martinusse|Amsterdam publieksprijs en de internetprijs. De strijd om de internetprijs woedt al in de weken voorafgaand aan de Grande Finale, als de geluidsfragmenten online te beluisteren zijn en digitaal gestemd kan worden.

SAKO Friesland, de koepelorganisatie die zich inzet voor koren in Friesland, is de samenwerkingspartner van het Ouderen Songfestival en helpt mee met de organisatie van de Friese voorronde. De stichting opereert vanuit Keunstwurk.

Contactpersoon
Elizabeth KooyCultuurverbinder Zang
Werkdagen:di, wo
Telefoon:06 23216032