Menu
Mijn Keunstwurk

Presentatie over community-dans met jongeren

6 november 2013

Binnen Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 krijgt de community-dans een belangrijke plaats

In het kader hiervan hebben wij Wilfried van Poppel (o.a. Bremer Tanztheater) uitgenodigd een presentatie te geven tijdens de netwerkbijeenkomst voor dansprofessionals op 14 november j.l.
Het inspirerende verhaal van Wilfried hebben we gefilmd en kun hier bekijken

Community-dans staat voor dans maken met en voor mensen die niet of nauwelijks met dans te maken hebben gehad. Dat kan dus ook met specifieke doelgroepen zijn zoals senioren, jongeren, allochtonen, een hele wijk, een school, een vriendenclub, een vereniging, etc. Community-dans verbindt mensen op een laagdrempelige manier en maakt hen bewust van hun eigen fysieke mogelijkheden. Daarnaast ziet het er naar uit dat kunstbeoefening door en kunsteducatie aan jongeren in de komende cultuurbeleidsperiode een belangrijk punt op de landelijke agenda gaat worden.

`Wilfried (Nederlander, wonend en werkend in Bremen) heeft jarenlange ervaring in het werken vanuit community-dans met kinderen en jongeren. Hij ziet het als een grote uitdaging om met groepen kinderen en/of jongeren (op school en buiten school) die nooit eerder gedanst hebben toe te werken naar een grote dansproductie. Hij doet dit samen met zijn vrouw Amaya Lubeigt (o.a.Pina Bausch) vanuit hun eigen gezelschap in Bremen: DE LooPERS – dance2gether.

Hun werk richt zich in eerste instantie op het artistieke aspect en blijkt steeds weer van even zo grote waarde te zijn voor  de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen en jongeren. Wilfried en Amaya proberen andere kunstdisciplines zoveel mogelijk in hun werk te betrekken. Zij werken daarvoor ook samen met musea en symfonieorkesten.`

Momenteel werken zij aan  de voorstelling PERSPECTIVEN die op 12 januari a.s. in Theater Bremen te zien is. Hiervoor zijn nog enkele kaarten beschikbaar.