Menu
Mijn Keunstwurk

Presentaties 2e jaars regie-opleiding

Zaterdag 2 en 9 juni 2018

Op zaterdagmiddag 2 en zaterdagmiddag 9 juni presenteren tweedejaars cursisten van de opleiding tot regisseur in het amateurtheater in Fryslân zich met eenakters en bewerkingen. Daarbij wagen ze zich aan klassiekers van grote schrijver zoals Harold Pinter en Samuel Beckett en eigentijds werk van onder andere David Harrower en Yasmina Reza.

De voorstellingen vinden plaats tussen 14.00 tot 18.00 uur in de theaterstudio van Yn Blau en zijn open voor publiek. Op ieder heel uur start een voorstelling van 30 minuten.

Programma zaterdagmiddag 2 juni

14.00 – 14:30 | De gelukkige Prins – Oscar Wilde (regie: Ruth Haanemeyer)
Een sprookje over een beeld van een prins dat huilt en een zwaluw die vliegend zijn wensen vervuld (met kinderen in de hoofdrol). Van Oscar Wilde, één van de grootste schrijvers uit de Britse geschiedenis.

15.00 – 15:30 | Na Margrite – Tom Stoppard (regie: Jisca van Son)
Een absurde komedie en crimi ineen. Zijn de personages betrokken bij een beroving of is het allemaal anders? Van de veelbekroonde toneelschrijver Tom Stoppard.

16.00 – 16:30 | Wachten op Godot – Samuel Beckett (regie: Brenda de Boer)
Twee mannen raken tijdens ‘het wachten’ steeds afhankelijker van elkaar en de situatie. Een van de meest gespeelde stukken ter wereld.

17:00 – 17: 30 | De Stille Besoager – Harold Pinter (regie: Anita Dijkstra)
Tijdens het wachten op een klus worden twee mannen gevoed door opdrachten uit een dienstlift. Enige jaren geleden ontving Harold Pinter de Nobelprijs voor de literatuur.


Programma zaterdagmiddag 9 juni

14.00 – 14:30 | Scenes uit een huwelijk – Ingmar Bergman (regie: Marc van der Veen)
Een echtpaar tast de grenzen van hun huwelijk af. Oorspronkelijk geschreven voor televisie en sloeg in als een bom vanwege de onverholen eerlijkheid.

15.00 – 15:30 | God fan e Slachting – Yasmina Reza (regie: Rudi Stuve)
Een komedie die in eerste instantie lijkt op een parodie op de menselijke kleinheid. Maar het is ook een pijnlijke blik op het menselijke tekort. Reza is een toneel schrijfster die zowel door profs als amateurs de laatste jaren veel wordt gespeeld.

16.00 – 16:30 | Blackbird – David Harrower (regie: Mim Hardege)
Over een vrouw die terugkijkt op een affaire met een oudere man. Het stuk geeft geen oordeel maar laat de innerlijke twijfels zien over een ingrijpende gebeurtenis.

17:00 – 17: 30 | Het poppenhuis – Henrik Ibsen (regie: Jeroen Granzier)
Over de innerlijke strijd van een vrouw, minnares en mens. Ibsen heeft zijn eigen museum in Oslo en wordt door de noren gekoesterd als één van hun grote schrijvers.

De presentaties zijn onderdeel van iktoon: de maand van amateurkunst.

Contactpersoon
Luuk EisemaAdviseur Theater, Studieleider Regieopleiding
Werkdagen:di
Telefoon:058 234 34 42