Menu
Mijn Keunstwurk

Arcadia Jong – programma voor scholen

dinsdag 1 maart - zondag 14 augustus 2022

Wat is jouw paradijs? In welke wereld wil jij wonen? We zingen het wel in ons volkslied “Wy binne it bêste lân fan d’ierde.” Maar is dat ook zo? En hoe draag jij daaraan bij?

In Arcadia zoeken we samen met kunstmakers naar het antwoord. Honderd dagen lang laten kunstenaars, theatermakers en andere creatieve makers hun droomwereld zien. Ze stellen vragen en onderzoeken oude tradities en nieuwe toekomstbeelden. Ze dagen ons uit om een goede voorouder te zijn. Hoe geven we een beter Fryslân (en wereld) door?


Ontdekkingsreiziger in je eigen omgeving

Arcadia gebruikt kunst & cultuur als middel om na te denken over de wereld en laat ons ontdekkingsreiziger zijn in onze eigen omgeving. Samen gaan we een groots onderzoek doen naar een mooiere wereld. Door als een onderzoeker of kunstenaar te leren kijken, denken en werken en daarmee onze omgeving in kaart te brengen. We maken betekenisvolle kaarten die over ons en onze omgeving gaan. Dit brengt bewustzijn rond jouw plek in de wereld op gang. En we hebben het over duurzaamheid en over vragen en zorgen die je leerlingen hebben. Over zichzelf, de mienskip en de wereld.


Doe mee met je school!

Keunstwurk en Arcadia hebben een programma voor de scholen uit Friesland gemaakt. PO, VO, MBO en HBO. Bestel de Verdwaalatlas of de Nije Moanne, doe met je school mee aan Bosk, Paradys, Gaia en Expeditie Next en de Tegentijdwandeling|Tsjintiidkuier of kom naar Het land achter de horizon!

Contactpersonen
Anne GraswinckelAdviseur Innovatie
Telefoon:058 234 34 74
Jildou TjoelkerCreatief Producent
Werkdagen:wisselend
Telefoon:06 39050358