Mijn Keunstwurk

Start training productieleider

2 oktober 2017

De training zit vol. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst!

Ben jij iemand die graag alles regelt? Een echte spin in het web? En ben je een liefhebber van de amateurkunsten? Dan is de training productieleider iets voor jou! De training start dit najaar bij Keunstwurk. Leer wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een iepenloftspul, een festival of een community art project. De training bestaat in totaal uit 11 bijeenkomsten.

Voor wie?

De training is bedoeld voor mensen die een productionele taak, vaak als vrijwilliger of semi-professional uitvoeren. Je bent bijvoorbeeld actief binnen het verenigingsleven, iepenloftspul organisaties, lokale festivals of ad hoc productiegroepen. Het doel van de training is om de deelnemers inzicht te geven in de taken en rollen van een productieleider. Je doet kennis en vaardigheden op die direct inzetbaar zijn in je eigen praktijk.

Cursusdata 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober, 13 november en 27 november 2017 + 5 terugkomdagen in 2018 die in overleg gepland worden
Tijd 19.30 - 22.00 uur
Locatie Afwisselend in en om Leeuwarden
Kosten € 275,-
Max. aantal deelnemers 12
Aanmelden De training zit vol. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst!

Programma

In het najaar 2017 krijg je les van praktijkdocenten over de volgende onderwerpen:
– De taken van een productieleider
– Interne communicatie en logistiek
– Zakelijke productie
– Publiciteit en marketing

In 2018 ga je de opgedane kennis en vaardigheden toepassen in een lopend project. Dit kan een eigen project zijn, bijvoorbeeld een lokaal festival of iepenloftspul. Of je wordt gekoppeld aan een ander lopend project wat aansluit bij je interesses en capaciteiten.

Er worden vijf terugkomdagen georganiseerd waar we ervaringen uitwisselen en waar je vragen kunt stellen aan de docent. Daarnaast wordt er een veldbezoek georganiseerd, waarbij je met de docent achter de schermen van een lopende productie gaat kijken. Iedere deelnemer houdt een portfolio bij met praktijkopdrachten, gerelateerd aan de studiedagen en de praktijkervaring. Aan het einde van de training vindt er een evaluatiegesprek plaats met de docent.

Docenten

Jojanneke Braam, o.a. productieleider bij Tryater
Grietje Deinum, publiciteit Tryater en eigenaar Memmetaal
Siart Smit, directeur Lân fan Taal en voormalig zakelijk leider Tryater
Froukje Bouma, productiecoördinator van Welcome to the Village
Ruben Bosch, o.a. betrokken bij LF18, Tryater, Het Houten Huis, FestiValderAa, Bevrijdingsfestival Groningen, PeerGrouP (Grutte Pier fan Kimswert)

Aanmelden
Contactpersoon
Rozemarijn StrubbeAdviseur Theater & Projectleider De Reis
Werkdagen:ma, di & do
Telefoon:058 234 34 50