Menu
Mijn Keunstwurk

STIPE Cursus | Fondsenwerving

Woensdag 16 september, 30 september en 14 oktober 2020

Stel: je hebt een prachtig projectplan in de steigers staan maar je beschikt over beperkte financiële middelen. Wat nu? Het zou zomaar kunnen dat jouw project in aanmerking komt voor een bijdrage vanuit één of meer fondsen. Het is daarbij goed om wat meer te weten over hoe fondsenwerving in zijn werk gaat en welke procedures gevolgd moeten worden.

Maar wanneer maakt een project kans op een subsidie? Hoe maak je een begroting en een dekkingsplan? Wanneer start je met het werven van fondsen? Welk bedrag kun je aanvragen? Hoe gaat de behandeling, toekenning en afrekening van een donatie?

In de cursus ‘Fondsenwerving’ behandelt Tia van der Velde bovenstaande vragen en biedt zij je handvatten om fondsenwerving effectief aan te vragen. Vanuit haar eigen bedrijf, Adviesbureau CAZ, begeleidt ze veel initiatieven bij het werven van voldoende geld voor goede ideeën.

Aanmelden
Je kunt je tot woensdag 9 september aanmelden.

Deze bijeenkomst organiseren we conform de richtlijnen van het RIVM.


Inhoud

1e bijeenkomst
In de eerste bijeenkomst komen de verschillende manieren om geld voor je project te verkrijgen aan bod. Want immers, hoe kom je aan voldoende geld? Deze bijeenkomst staat in het teken hoe je je plan/initiatief helder op papier krijgt. In samenwerking met de andere deelnemers van deze training voer je diverse opdrachten uit.

* Ter voorbereiding op de tweede bijeenkomst werk je als huiswerkopdracht je projectplan en begroting uit.

2e bijeenkomst
Tijdens de tweede bijeenkomst werk je aan het beschrijven van de inhoud van je plannen en aan de verfijning van je begroting. De volgende facetten komen aan bod:

  • Hoe beschrijf je een project?
  • Wat is belangrijk bij het beschrijven van je plannen?
  • Hoe schrijf je iets op dat ook voor anderen te begrijpen is?
  • We kijken inhoudelijk naar je plannen en er wordt aandacht gegeven aan de manier waarop je schrijft.
  • Hoe zet je een begroting op?
  • Welke posten werk je uit?
  • Welke onderdelen kun je aanvragen en welke niet?
  • Hoe bepaal je bij welke subsidiegever je welke bijdrage aanvraagt?
  • Hoe kun je een bijdrage verwerken?
  • Wat is het verschil tussen een werk- en een wensbegroting?

* Ter voorbereiding op de derde bijeenkomst werk je een overzicht uit met fondsen waar je geld wilt aanvragen, ook wel de fondsenlijst genoemd.

3e bijeenkomst
Tijdens de derde bijeenkomst kijken we concreet naar welke fondsen het best bij jouw project/initiatief passen. Op basis daarvan maak je een fondsenlijst en kijk je samen met Tia van der Velde wat de beste (gepersonaliseerde) aanpak kan zijn. Dit om zo de laatste puntjes op de í te krijgen.


 

Contactpersoon
Lummie FokkemaAdviseur Stipe
Werkdagen:ma, di, wo, do
Telefoon:06 48886051