Menu
Mijn Keunstwurk

Stipe online workshop | Hybride ondernemen

Donderdag 10 februari 2022

De afgelopen tijd hebben we uitgebreid moeten experimenteren met het digitale werken. De offline wereld was beperkt open. We hebben ons dit zo eigen gemaakt dat het hybride werken niet meer weg te denken is. Dat geldt ook voor creatieve makers. Van muzikanten tot beeldend kunstenaars, illustratoren en fotografen.

Op donderdag 10 februari organiseren Cultuur + Ondernemen en Keunstwurk een online special over hybride ondernemen. Voor creatieve ondernemers die willen onderzoeken wat de meerwaarde voor hen kan zijn.

Welk (verdien)model past bij jou? Een meer hybride beroepspraktijk kan zorgen voor een stabieler inkomen, een duurzamere toekomst als creatief maker. Hybride werken geeft veel kansen, maar er zijn natuurlijk ook valkuilen. Voor elke maker betekent een hybride beroepspraktijk iets anders, maar het betekent vooral niet dat je alles maar digitaal aan moet vliegen. Het gaat om de juiste balans met de offline wereld.

Welk verdienmodel voor jou geschikt is, hangt af van de vraag wat precies je doel ermee is. Het woord ‘verdienmodel’ moet hier breder worden geïnterpreteerd dan ‘geld verdienen’ alleen. Denk hierbij goed na welke vormen en digitale verdienmodellen het beste aansluiten bij je aanbod en publiek.

Inhoud workshop
Tijdens deze interactieve workshop behandelen we diverse vormen van hybride ondernemen. Daarbij gaan we in op mogelijke (verdien)modellen. We bespreken welke consequenties dit heeft voor je ondernemerschap. Hoe verbind je digitaal aan offline? Maar we kijken ook naar de marketing en de financiering. Bovenal moeten de mogelijkheden van hybride ondernemen bij je passen en een meerwaarde voor jouw onderneming zijn.

In een persoonlijk adviesgesprek met een adviseur van Cultuur+Ondernemen kun je vervolgens bespreken welke vorm van hybride ondernemen voor jou het beste is en hoe je hier inkomsten uit kunt halen. In dit gesprek kun je ook andere vragen over financieringsvormen meenemen.

Over de docent
Docent Anna Bilker is programmamanager financieren bij Cultuur+Ondernemen. Zij ontwikkelt programma’s om kennisdeling en -ontsluiting te bevorderen over financieren en verdienen in de culturele en creatieve sector. Digitale verdienmodellen en hybride ondernemerschap heeft hierbinnen een grote focus.


Over Cultuur+Ondernemen
Cultuur+Ondernemen is hét kennisplatform voor ondernemerschap in de culturele en creatieve sector.

Contactpersoon
Judith BaarsmaAdviseur Stipe en beeldende kunst
Werkdagen:ma, di
Telefoon:06 48497086