Menu
Mijn Keunstwurk

Training | Herman Bolten met De Meisner Acteertechniek – Vervolg

Zaterdag 22 juni 2019

Deze training is het vervolg op de Meisner Acteertechniek, Introductie. Je werkt met uitgebreide improvisaties, oefeningen en een tekstscène. Alles in de benadering werkt toe naar geloofwaardig acteren. Het uitgangspunt is:

‘Acteren is de vaardigheid om echt te handelen binnen een fictieve situatie.’

De focus ligt nu op de fictieve situatie van waaruit je handelt. Er is aandacht voor je persoonlijke voorbereiding; hiermee leer je om ‘warm’ een scène in te gaan, paraat om te handelen. Je werkt met dagdromen om je te verbinden met de situatie van de scène. Ondertussen reageer je steeds op je tegenspeler, dát is je anker

Je werkt met de volgende vaardigheden:

  • handelen vanuit een fictieve situatie
  • je standpunt in de fictieve situatie bepalen
  • je verbinden met de standpunten van je karakter
  • acteren vanuit het  gedrag van je scènepartner

Met de Meisner Acteertechniek leer je om je elke keer weer open te stellen voor je tegenspeler. Hierdoor blijft elk moment fris, onverwacht, verrassend en verbonden met de fictieve situatie.

Voor deze training is ruime ervaring gewenst. Je krijgt een tekst toegestuurd en er wordt verwacht dat je die geleerd en eigen hebt gemaakt om tijdens deze training speelbaar in te kunnen zetten.

Praktische informatie

Datum Zaterdag 22 juni 2019
Tijd Start training 11.00 (inloop 10:30) tot 17.00
Locatie Keunstwurk, Wissesdwinger 1, 8911 ER in Leeuwarden
Kosten € 65,- (dit is inclusief lunch!)
Taal De cursus is Nederlands- en Friestalig
Aanmelden Aanmelden kan t/m vrijdag 21 juni 2019

Docent: Herman Bolten

Herman Bolten werkt met De Meisner Acteertechniek en is hiervoor opgeleid aan het True Acting Institute in Portland, VS. Deze acteertechniek doceert hij aan verschillende theatervakopleidingen, onder andere Amsterdamse Toneelschool en bij kunstcentra in het land.

Herman doorliep De Amsterdamse Toneelschool van ’84 tot ’88 en is freelance acteur. Van 1996 tot 2007 speelde hij bij het Utrechtse Toneelgezelschap De Paardenkathedraal. Hij is ook op televisie te zien (Overspel). In zijn cursussen zorgt hij door zijn energie en creativiteit voor een toegankelijke en dynamische sfeer.

Contactpersoon
Luuk EisemaAdviseur Theater, Studieleider Regieopleiding
Werkdagen:di
Telefoon:058 234 34 42