Menu
Mijn Keunstwurk

Startbijeenkomst van het Europees dansproject Let’s Dance

22 februari 2016

Op maandag 22 februari gaat het Europese project Let’s Dance van start. Een uniek dansproject dat jonge Friese makers wil stimuleren zichzelf te ontwikkelen als professional op het gebied van Community Dans Theater (CDT).  CDT is een combinatie van de Danstheater-methodiek (Pina Bausch) en Community Dans (Royston Maldoom). Uitgangspunt in het werken vanuit deze methodiek is het feit dat ieder mens op artistiek hoogwaardig niveau kan dansen, ongeacht zijn fysieke mogelijkheden of achtergrond. Naast de jonge makers zullen dus ook niet-ervaren dansers meedoen!

Bijzonder aan het project is dat het internationaal is; nooit eerder werd op Europees niveau in Friesland een dansproject gerealiseerd met als doel jonge makers te professionaliseren. Zij krijgen workshops onder leiding van choreograaf Grietine Molenbuur en een deel van hen zal op reis gaan om ervaringen met jonge makers uit andere landen uit te wisselen. Het project resulteert in een choreografie met als thema “Migratie”.

Let’s Dance is een samenwerkingsverband tussen vier culturele instellingen:

  • AAIIC, Granada (algehele zakelijke leiding)
  • De Loopers, Bremen (algehele artistieke leiding)
  • YDance, Glasgow
  • Keunstwurk, Leeuwarden

Tijdens de startbijeenkomst wordt het project nader toegelicht aan de deelnemers. U wordt van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn en bent vanzelfsprekend in de gelegenheid vragen te stellen.

Datum/ tijd: 22 februari 2016 van 10.00-12.00 uur
Plaats: Theaterzaal van het Huis voor Amateurkunst, Wissesdwinger 1, 8911 ER Leeuwarden.
Parkeren: Betaald parkeren: parkeergarage Hoeksterend/ parkeerplein tegenover Zorgcentrum De Hofwijck aan de Dirk Zeperweg/ voor de deur aan de Wissesdwinger.